Coronavirus

Column: Vakantie

Publicatiedatum: 
20 apr 2020

Volgende week is het meivakantie. Waar we normaal gesproken voor de vakantie opgelucht de deur van ons kantoor of andere werkplek achter ons sluiten, is het nu voor velen van u een kwestie van de laptop dichtklappen en opbergen. Een ander gevoel. En misschien ook lastiger om de boel even de boel te laten en vakantie te gaan vieren. Toch is het goed om dit wel te doen. Juist in deze tijd waarin werk en privé voor veel mensen op een bijzondere manier met elkaar verweven zijn, is het goed om af en toe rust te nemen.

Omdat we vanwege de coronamaatregelen niet ergens naartoe kunnen, moeten we onze tijd op een andere manier besteden. Wethouder Bekhuis doet dat onder andere met het spelen van het Twents memoriespel, dat verkrijgbaar is via de website VisitTubbergen. Een leuk spel waarmee je je geheugen kunt testen en vanuit je luie stoel kan genieten van alle mooie plekken in Twente. Burgemeester Haverkamp gaat terug in de tijd met een DVD-box van James Herriot. Ze heeft nog 91 afleveringen te gaan, dus dat wordt genieten. Wethouder Berning gaat chillen met haar kinderen. Spelletjes doen, voorlezen en vooral lekker uitrusten. Gemeentesecretaris Jolande gaat zich uitleven op de schildersezel. Een Twents landschap moet het worden, het Haaksbergerveen, waar ze dichtbij is opgegroeid. En dan niet in de oorspronkelijke tinten, maar in felle vrolijke kleuren. En wethouder Volmerink? Hij gaat klussen rondom huis. En in de avonduren gedichten schrijven in het Twents. We zijn erg benieuwd naar het resultaat van zijn poëzie. We hebben allemaal weleens de Twentse variant op Pippie Langkous en Sesamstraat bekeken. Afgezien van het feit dat het heel leuk is om dat in onze moerstaal te doen, vonden we het taalgebruik nogal grof en eigenlijk niet echt een visitekaartje voor ons mooie Twente. Dat hebben we hem nog wel even meegegeven.

Verder bereiden we ons voor op feestelijkheden die we dit jaar niet echt kunnen vieren. Zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse lintjesregen. Ieder jaar opnieuw weer een grote verrassing voor hen die het betreft en een hoop voorpret voor de mensen om hen heen. Want hoe leuk is het om je geliefde of vriend onder valse voorwendselen mee te tronen naar het gemeentehuis, waar hij of zij op een wel heel bijzondere manier in het zonnetje gezet zal worden. Dat betekent overigens niet dat het geen lintjes zal regenen. Dit gebeurt nog steeds, alleen worden de betrokkenen nu gebeld door de burgemeester en zal het echte lintje pas later dit jaar officieel worden overhandigd. Benieuwd wie de gelukkigen dit jaar zijn? We gaan deze telefoongesprekken vrijdagochtend live uitzenden via onze website https://bestuur.tubbergen.nl/.

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-