Coronavirus

Column: Tubbergen, daar zit muziek in

Publicatiedatum: 
19 jun 2018
Muziek verbindt. Het 50-jarige jubileumconcert van Semper Crescendo Langeveen Bruinehaar was daarvan het levende voorbeeld. Want dankzij het openingsnummer 'Hallo allemaal, wat fijn dat jij er bent', kon de avond eigenlijk al niet meer kapot. Ook tijdens het Shantykorenfestival dat die dag erna op zondag werd gehouden tijdens het Zomerevent was het een kwestie van 'allemaal inhaken en meezingen en gezellig samenzijn'. Ook de 90-jarige jubilerende muziekvereniging St. Caecilia uit Geesteren bewees zondag tijdens een speciale viering in de Pancratiuskerk nog altijd springlevend te zijn en middenin de dorpsgemeenschap te staan.

Muziek verbindt in vreugde, maar ook bij droefheid. Muziek is emotie en dat is ook de reden waarom bepaalde liedjes ons zo sterk doen herinneren aan bepaalde gebeurtenissen. De sfeer in de kleuterklas, je eerste verliefdheid, voor het eerst zonder ouders op vakantie, je eerste eigen auto, bij het horen van bepaalde nummers komt dat gevoel van toen weer helemaal terug. Ook vol emotie, maar dan van een heel ander genre is de geheime zendermuziek, die in Tubbergen en omstreken nog altijd razend populair is. Ook onder de jongeren. Nou zijn we niet zo gecharmeerd van geheime zenders die in het diepste geheim zonder vergunning zenden, maar dat er veel mensen zijn die het onvervalste levenslied een warm hart toedragen, dat begrijpen we maar al te goed. Wethouder Roy de Witte is geen echte fan van geheime zendermuziek, maar heeft voor de liefhebbers wel muzikale tip: de Zwarte Jannes, inmiddels een fenomeen in Manderveen.

Wij hechten daarom veel waarde aan goed muziekonderwijs en zijn blij met de Muziekfederatie. Door de nauwe samenwerking zijn onze muziekverenigingen in staat om beter muziekonderwijs te leveren en meer jongeren te interesseren voor het maken van muziek. Twee van die verenigingen hebben burgemeester Haverkamp en haar familie op een wel heel bijzondere manier welkom geheten in hun nieuwe woonplaats. Op Hemelvaartsdag werden zij en haar echtgenoot al musicerend opgehaald door st. Cecilia uit Vasse en na de grote eierkeuring weer terug gebracht door st. Jozef uit Reutum. Onvergetelijk!

Muziek maken is emotie uiten. Ben je niet muzikaal, dan is dat geen probleem, want tegenwoordig wordt er in elke kern van onze mooie gemeente wel een playbackshow gehouden. Playbacken, daar zijn wij ook wel fan van. Gerard Mensink heeft met zijn playback-vrienden zelfs een CD uitgebracht van alle nummers die ze ooit geplaybacked hebben. We mochten even meeluisteren en waren er stil van. Van hard rock tot zachte Nederlandstalige luisterliedjes; wat een bijzondere muziekkeuze heeft die man.

Mocht je voorkeur meer liggen bij luisteren, dan kan je altijd Rick Tibbe achterna reizen. Want deze jonge Geesterense DJ is bijzonder succesvol en zal deze zomer volle zalen trekken in Amerika. Heb je geen tijd om zover te reizen, dan kun je altijd terecht bij een andere plaatselijk bekende DJ. Hoe heet hij ook alweer, was dat nou 'drive in' of 'drive out'? Mocht je liever lekker rustig in je eentje genieten van een goed stuk muziek, dan kunt je ook daarvoor in Geesteren terecht. Want wat ze bij het Vinylparadijs niet hebben, dat hebben ze nergens. Al met al kunnen maar één conclusie trekken: de gemeente Tubbergen, daar zit muziek in.

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-