Coronavirus

Column: Toerisme

Publicatiedatum: 
19 mrt 2019
We hebben het ons nooit zo gerealiseerd. Maar met een omzet van ruim 20 miljoen per jaar en een werkgelegenheidspercentage van 10 procent, behoort de toeristische sector tot één van de belangrijkste economische pijlers van onze gemeente. Het blijkt een sector in de categorie ‘als het hier regent, druppelt het elders’. Want al die vakantiegangers en dagjesmensen betalen niet alleen voor hun maaltijden en overnachtingen, maar bezoeken ook allerlei winkels, evenementen en attracties in al onze kernen. Kortom, om onze mooie gemeente ook op de lange termijn leefbaar te houden, zouden we de toeristische sector niet kunnen missen. Daarom zijn we blij met de groep ondernemers die hard werken om Tubbergen nog sterker op de toeristische kaart te zetten.

Eén van de manieren waarop zij dit doen is via het concept Glansrijker Vertellers. Waarmee zij inhaken op de eeuwenoude traditie, waarmee mensen zich al in de oertijd samen vermaakten: het verhalen vertellen. Mooie verhalen, liefst waargebeurd en bij voorkeur overgoten met een flinke scheut sensatie over mensen en plaatsen in onze mooie gemeente. Zoals over de Man van Mander, doctor Schaepman en de Kroezenboom. We weten zeker dat zij via de heemkundeverenigingen nog veel meer prachtige verhalen kunnen bemachtigen. Wat ons betreft mogen er ook verhalen uit de huidige tijd verteld worden. Verhalen over inwoners die zich op de één of andere manier onderscheiden door verbazingwekkende, sportieve, creatieve of andere prestaties. Het zoeken naar inspiratie kan niet moeilijk zijn, want die mensen hebben we genoeg!

Komende week staat ons trouwens nog een leuke taak te wachten. Na de Provinciale verkiezingen van vier jaar geleden, hebben wij samen met het college van Dinkelland tijdens het traditionele kennismakingsgesprek tussen de Gedeputeerde Staten en de colleges van de Overijsselse gemeenten, de Provincie een kist cadeau gedaan. Die kist was gevuld met voorwerpen die typerend zijn voor onze mooie gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Zo zat er een speelgoedfietsje in dat verwees naar het fietspad in Manderveen. Of het nu aan dat fietsje lag of aan de goede onderbouwing van onze plannen; het heeft resultaat gehad in de vorm van een extra subsidie. Ook zat er een wandelstok in die verwees naar de talloze wandelpaden in onze gemeenten en een doos chocola om te werken aan onze onderlinge relatie. Deze actie was vooral grappig, maar wel met een serieuze ondertoon. Nu, aan de vooravond van de verkiezingen, halen we de kist weer op en gaan we ons beraden op een vervolg. Wat vindt u, zullen we de kist opnieuw vullen of heeft u een beter idee om Tubbergen en onze naaste buren Dinkelland ook bij het nieuwe college van Gedeputeerde Staten onder de aandacht te brengen?

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-