Coronavirus

Column: Toekomst

Publicatiedatum: 
9 jun 2020

Nu we weer een klein beetje mogen samenscholen, hebben we besloten om de collegevergaderingen weer live te houden. Wel op gepaste afstand van elkaar natuurlijk. Dus daar zaten we vorige week op dinsdagochtend met ons vijven verspreid over de raadszaal. De ramen open voor flink wat frisse lucht want ook dat is goed tegen het virus, hoorden we van verschillende virologen. Leuk om elkaar na zo’n lange tijd weer even in het echt te zien. Burgemeester Haverkamp was zelfs zó blij dat ze een heerlijke zelfgemaakte taart meebracht, waarin maar liefst zes pakjes monchou waren verwerkt. Iedereen die zich een beetje bezig houdt met bakken en lijnen, kan zich voorstellen hoe dat smaakt en welk effect het heeft. Maar het was heerlijk.

Er stonden weer een hoop besluiten op de agenda en daarnaast waren er ook genoeg andere zaken die onze aandacht verdienden. Zoals de Week van de Jonge Mantelzorgers. Tijdens die week worden normaal gesproken overal in ons land werden activiteiten georganiseerd voor jongeren die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus, of ander gezinslid. Dit jaar zijn de activiteiten vanwege de coronamaatregelen vooral online. We hopen dat ook de jonge mantelzorgers in onze gemeente hier in de afgelopen week gebruik van hebben gemaakt. Want al doen ze het met liefde en ervaren ze de zorg voor een familielid misschien helemaal niet als echte ‘zorg’, juist in deze coronatijd komt er toch veel neer op de schouders van jongeren met een zieke vader, moeder, broer of zus.

Een aantal van hen heeft waarschijnlijk net als honderden andere jongeren in onze gemeente, examen gedaan. Een examen dat door de omstandigheden zeker de geschiedenisboeken in zal gaan. We willen iedereen die geslaagd is van harte feliciteren. Grote examenfeesten zitten er nu misschien niet in, maar gelukkig is er wel ruimte voor bezoek van familie of vrienden. En ben je gezakt of heb je een her? Dan wensen we je veel sterkte en succes bij de volgende poging, dat gaat vast helemaal goedkomen!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-