Coronavirus

Column: Sportief

Publicatiedatum: 
22 aug 2017

In de afgelopen tien, vijftien jaar is er iets veranderd in het straatbeeld. Werd er voorheen voornamelijk functioneel gefietst en gewandeld met als doel om van A naar B te komen, tegenwoordig behoren deze bezigheden tot de meest populaire sporten die er zijn. En dat is ook eigenlijk geen wonder. Je hoeft er geen lidmaatschap voor af te sluiten en je kunt op ieder uur van de dag starten vanuit je huis starten en het tempo aanhouden dat bij jou past. Zowel in je uppie als in groepsverband.

En dat is dus ook precies wat we zien. Zowel in het weekend als doordeweeks zien we tegenwoordig overal groepjes mensen wandelen. Vooral onder de dames lijkt de wandelsport populair. Naast wandelen, wordt er ook steeds meer hardgelopen. Kilometers afzien, terwijl het asfalt onder je voeten door glijdt. In het weekend komen daar dan de racefietsers en mountainbikers bij. Hele colonnes dames en heren gestoken in kleurrijk lycra zoeven over de Tubbergse wegen, waarbij voornamelijk het buitengebied ongekend populair is. Hierdoor is het ook extra opletten op onze wegen ivm verkeersveiligheid.

Een gezonde trend, waar ook steeds meer fysiotherapeuten zich bij aansluiten. Bijna in elke kern van onze gemeente is er tegenwoordig wel een groepje mensen dat onder begeleiding van een deskundige conditie opbouwt. Ook zijn er in een aantal kernen beweegtuinen/pleinen voor ouderen waar naast bewegen ontmoeten centraal staat. Kortom, buiten is het nieuwe binnen. Wat een geluk dat onze gemeente in zo’n prachtige omgeving  ligt. De lucht is fris en schoon, de paden glooiend en het landschap is afwisselend. Wat dat betreft is het geen wonder dat wij in 2011 zijn uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar.

Ook wijzelf zijn regelmatig buiten actief, maar eigenlijk nog lang niet vaak genoeg. Misschien moeten we maar eens nadenken over wandelvergaderingen, waarbij we niet met ons allen in een kringetje om de tafel zitten, maar al vergaderend wandelen. Wie weet wat dat aan ongekende creativiteit zal opleveren.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-