Coronavirus

Column: Spannende tijden

Publicatiedatum: 
17 mrt 2020

Het leven is altijd al onzeker geweest, maar zolang alles rustig voortkabbelt realiseren we ons dit niet altijd. En dat is maar goed ook, want zoals onze moeders al zeiden; we gedijen het best op Rust, Reinheid en Regelmaat. Aan die rust heeft al het coronanieuws een einde gemaakt.

Tot halverwege vorige week was het nog een beetje een ver-van-ons-bed-show en hadden we het gevoel dat de media het allemaal wel erg groot maakten. Maar na de eerste besmettingen in Twente volgden de ontwikkelingen elkaar in een rap tempo op. Een spannende tijd, maar ook een tijd waarin we beseffen hoe goed we in Twente met elkaar samenwerken en hoe kort de lijnen zijn tussen de GGD, de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en de onderlinge gemeenten.

Na de persconferentie van onze minister president, waarin hij een aantal nieuwe maatregelen aankondigde, volgde direct een overleg met de burgemeesters van de 14 Twentse gemeenten. Hierin is afgesproken om de landelijke richtlijnen strak te volgen om waar mogelijk verdere besmettingen te voorkomen. Dat betekent onder andere dat evenementen waar meer dan 100 deelnemers worden verwacht, niet door mogen gaan. Het vervult ons met dankbaarheid om te merken dat vele evenementen-organisatoren, maar ook bedrijven en andere organisaties onmiddellijk hun verantwoordelijkheid hebben gepakt en allerlei activiteiten hebben afgezegd.

Tot slot willen wij als nuchtere Twenten u een hart onder de riem steken: volg het nieuws over Corona, maar met mate. Houd u waar mogelijk aan de voorschriften die nu overal worden gegeven; hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, was regelmatig uw handen met zeep en geef elkaar in plaats van een hand een ‘voetzoen’. En probeer rustig te blijven en de positieve dingen van het leven te blijven zien.

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-