Coronavirus

Column: Scoren

Publicatiedatum: 
9 jul 2019

Met een plezierige spanning keken we uit naar de collegevergadering van afgelopen week. Dat zou het eerste moment zijn dat we als nieuw college bij elkaar zouden zitten. Een college dat met uitzondering van Erik Volmerink bestaat uit louter vrouwen. De Technische Universiteit van Eindhoven zal jaloers op ons zijn. Vanwege het hoge percentage mannelijke medewerkers, snakken zij naar technisch onderlegde vrouwen, maar wij hebben ze in overvloed.

Om het evenwicht te bewaren legde onze enige mannelijke collega direct beslag op het hoofd van de tafel. Gekscherend beweerde hij aanvankelijk nog even dat hij niets meer te vertellen had, maar daar denken wij anders over. In een tijd waarin het heel gewoon is om als een ‘het’ door het leven te gaan, maken wij ons niet druk om gender, maar richten wij onze aandacht op de inhoud. Wat wel grappig is, en dan houden we er echt over op, is dat we hiermee in elk geval weer in de top 10 van een lijstje komen. Na hoog gescoord te hebben als gelukkigste, veiligste en rijkste gemeente met het hoogste aantal wapenvergunningen en het laagste aantal kilo’s restafval, behoren we nu hoogstwaarschijnlijk ook tot de meest vrouwelijkste colleges van ons land. Dat vinden we stiekem dan wel weer mooi, want we houden wel een beetje van scoren.

Wie trouwens ook goed scoorde, is onze 17-jarige plaatsgenoot Armaty Leus uit Harbrinkhoek. Bekend als breakdancer Wybie, werd hij derde  in de landelijke finale van Kunstbende. Dat is toch wel iets om trots op te zijn. Wij zouden het hem absoluut niet nadoen. Ook ‘Mila’s Problemen’, het eerste jeugdboek van Carlijn Steenbakker die jarenlang als onderwijzeres in Reutum werkte, vinden wij een felicitatie waard. Mooi om te schrijven over groepsdruk onder pubers. Wij gaan het zeker lezen. En dan tot slot nog even een voetbalpraatje. Op het moment dat we dit schrijven is de WK voetbalfinale van het Nederlandse dameselftal tegen de Verenigde Staten nog niet gespeeld. We weten dus nog niet hoe ons leeuwinnenelftal zal scoren, maar wij hebben er alle vertrouwen in. Wij zitten zondag in elk geval aan de buis gekluisterd!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-