Coronavirus

Column: Samenwerken

Publicatiedatum: 
23 aug 2021

De vakantie is voorbij en daarmee ook de tijd van prietpraat en gezelligheid. We gaan weer hard aan het werk, samen met u. Om te beginnen met de Verdegaalhal. Voor de vakantie deden we een oproep aan u om mee te denken over de invulling van de locatie Verdegaalhal. We doen weleens vaker een dergelijke oproep, maar kregen daarop (met uitzondering van het ontwerp van een leuk mondkapje en een nieuwe gemeentevlag) altijd maar heel weinig reacties. Tot onze blijde verrassing is dat ditmaal anders. Er blijken relatief gezien veel mensen die wel een idee hebben voor de herontwikkeling van deze locatie. We kregen van sommigen zelfs de vraag of de inzendtermijn vanwege de vakanties nog wat verlengd kon worden en daaraan gaven we natuurlijk graag gehoor. U kunt nog tot 21 september uw idee inleveren.

Kort daarna worden alle inzenders uitgenodigd om hun idee te presenteren aan de ‘Verdegaalgroep’ die bestaat uit een afvaardiging van de omwonenden, ondernemers en Tubbergen Bruist. Vervolgens gaan we met deze groep in overleg over de ingezonden ideeën. We zijn heel benieuwd wat daaruit komt. Misschien zitten er wel zulke goede ideeën bij dat de groep het er unaniem over eens is dat het dát moet worden. Maar het zou ook kunnen dat wordt besloten om een aantal ideeën samen te voegen tot een nog veel mooier plan. We verheugen ons echt op dit proces en zijn vooral blij dat er door veel inwoners wordt meegedacht. Want met het resultaat moeten we het weer jaren mee doen. Dan is het wel zo fijn als zoveel mogelijk mensen daar blij mee zijn.

Voorlopig staat de Verdegaalhal nog. En dat is maar goed ook, want tijdens de komende maanden wordt dit gebouw het onderkomen van alle acteurs en vrijwilligers die mee gaan werken aan het theaterspektakel over de Boerenopstand. Afgelopen zaterdag werden hiervoor audities gehouden, waaraan heel veel inwoners van onze gemeente hebben meegedaan. Als wij als college wat meer talent hadden gehad voor zang en toneel hadden we zeker meegedaan. Maar met ons carnavalslied nog vers in het geheugen, laten we deze beurt maar even voorbij gaan.

 

cartoon college juli 2021
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-