Coronavirus

Column: SamenLoop

Publicatiedatum: 
18 dec 2018
Het lijkt soms alsof we alles in onze hand hebben, maar dat geldt helaas niet voor de meest elementaire dingen van het leven, zoals ziekte en gezondheid, leven en dood. Daarom is het belangrijk om waar mogelijk te genieten en dankbaar te zijn voor elke dag die je mag doorbrengen in gezondheid. Dat is ook de grondgedachte van de SamenLoop voor Hoop, die op 21 en 22 september 2019 gehouden wordt in Tubbergen.

Tijdens de SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. De officiële kick-off werd vorige week gehouden in het gemeentehuis, het huis van de gemeente en daarmee dus het huis van ons allemaal. Die aftrap was een bijzondere ervaring en wat was het mooi dat daarbij zoveel inwoners aanwezig waren. Dit was zo’n bijeenkomst waarbij  je je heel erg samen voelt en dat is ook precies de bedoeling van de SamenLoop. Samen de schouders eronder, samen staan we sterk in de strijd tegen kanker.

Die saamhorigheid voelden we ook (maar dan op een hele andere manier) in Harbrinkhoek/Mariaparochie, waar we zaterdagavond te gast waren én deel mochten uitmaken van het inmiddels bijna wereldberoemde kerstverhaal Kroamschudd’n in Mariaparochie. Geweldig om nu eens zelf op de deur van Spiekerjozef en zijn Marie te mogen kloppen. En nog mooier om na afloop zoveel inwoners van onze gemeente te ontmoeten. 

De laatste paar weken van dit jaar lijken in het teken van ontmoeten te staan. Overal worden kerstactiviteiten gehouden die veel mensen op de been brengen, Reutum in het Licht, Kerstmarkt Geesteren, Kerstevenement Tubbergen, Winterfeest in De Pollen/West Geesteren. Wie wil kan zich de komende tijd volledig uitleven.

Zelf doen we het rondom de kerstdagen een beetje rustig aan. Lekker met onze gezinnen en families onder de kerstboom, samen eten, terugkijken op het afgelopen jaar en ons voorbereiden op 2019. Niet alleen qua werk, maar ook wat betreft onze gezondheid. Of liever gezegd, onze conditie. Dat geldt in elk geval voor burgemeester Haverkamp en wethouder Roy de Witte, want zij hebben het goede voornemen om in het laatste weekend van december mee te doen met de Turvenloop in Langeveen.

Een loffelijk streven, dat geven wij als niet-lopende-collegeleden direct toe. Maar net weer niet zo geweldig dat we het goede voorbeeld allemaal gaan volgen. Al geven we direct toe dat we met een zittend beroep veel te weinig bewegen. In de zomer pak je nog weleens de fiets of de schoffel, maar in de winter staat er niet veel onkruid, lokt de auto en is het verleidelijk om ’s avonds lekker op de bank te blijven zitten. Dat moet veranderen en dat gaat veranderen. We gaan gewoon trainen voor de SamenLoop voor Hoop. Tegen eind september moet het ons dan net lukken om samen 24 uur lang te wandelen in de strijd tegen kanker. Wij gaan ervoor!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-