Coronavirus

Column: Rondje dorpen

Publicatiedatum: 
4 apr 2017
Als college van burgemeester en wethouders vormen wij het dagelijks bestuur van de gemeente Tubbergen. Dat besturen doen we niet echter alleen, maar samen met de gemeenteraad én de inwoners. Om de lijnen tussen de verschillende dorpen en de gemeente zo kort mogelijk te maken, heeft elke kern een dorpsraad. Als college hebben we jaarlijks een aantal malen contact met de dorpsraad en zijn we sowieso altijd van de partij tijdens de jaarvergaderingen in de dorpen.

Na de gala’s met carnaval, vormen deze bezoeken voor dit jaar met name voor burgemeester Haverkamp een mooie gelegenheid om nog meer mensen te leren kennen in de verschillende dorpen. In de afgelopen weken zijn we geweest in Reutum, Albergen en Geesteren en voor de komende tijd staat de rest van de dorpen op het programma.

Leuke, interessante, maar ook gezellige bijeenkomsten, waar je naast de serieuze zaken ook even ongedwongen kan bijpraten met mensen die je niet dagelijks tegen komt. Terugkijkend op de eerste bijeenkomsten concludeerde de nieuwe burgemeester dat het lijkt alsof de lijnen tussen samenleving en politiek binnen de gemeente Tubbergen heel erg kort zijn. Verbazingwekkend, vindt ze, want dat is lang niet overal zo.

Daarover kwamen wij in gesprek met elkaar. Zijn die lijnen hier echt zo verbazingwekkend kort, vroegen wij ons af. Het antwoord kunnen we zelf niet geven, omdat wij hier wonen en werken en niet elders. Vergelijken is voor ons dus moeilijk.

Maar die vraag roept wel een aantal andere op. Want wat we ook weleens zouden willen weten is of u daar eigenlijk over denkt. Hoe belangrijk vindt u de gemeentelijke politiek eigenlijk? Hoe ervaart u het politieke klimaat van Tubbergen? Voelt u zich betrokken bij wat er allemaal gebeurt en bij wat er wordt besloten of kunnen wij ons nog meer aansluiten? Zou u hierover eens met ons van gedachten willen wisselen? Wij horen het graag. Via mail, via telefoon of wanneer wij u tegenkomen tijdens het sporten, boodschappen doen of op één van de dorpsraadavonden waar wij de komende tijd te gast zijn.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-