Coronavirus

Column: Positief

Publicatiedatum: 
21 jan 2020

Wat ook gezegd wordt over de sociale media, in de praktijk blijkt het toch een medium waarop je snel een grote groep mensen bereikt. Als gemeente maken wij daar veel en graag gebruik van om informatie te delen, op een laagdrempelige manier in contact te komen met onze inwoners en op de hoogte te blijven van wat er speelt in onze gemeente en in de rest van de wereld. Wat opviel in de afgelopen week was het filmpje van Charles Groenhuijsen over de macht van de media en het feit dat goed nieuws ook nieuws is. Dat er naast veel narigheid ook veel goede dingen gebeuren, maar dat die veel minder vaak de krant halen. Het feit dat dit filmpje veelvuldig gedeeld werd via Facebook, kan bijna niet anders betekenen dan dat wij naast harde informatie ook behoefte hebben aan positief nieuws.

Dat spreekt ons aan, want een positieve levenshouding maakt je niet alleen gelukkiger, maar ook succesvoller en gezonder. Dat is niet alleen onze eigen overtuiging, maar ook iets dat blijkt uit allerlei onderzoeken. Dus proberen wij ondanks dat het niet altijd meezit, het leven zoveel mogelijk van de zonnige kant te bekijken en het glas altijd als halfvol te zien.

Over halfvolle glazen gesproken, zoals u weet zijn die deze maand bij ons gevuld met water of een sapje. Want we houden ons nog steeds aan IkPas, waarbij het vreemd is dat het niet drinken van alcohol gemakkelijker blijkt dat het niet snoepen. Vooral voor de burgemeester is het slecht vol te houden, maar ook de vrouwelijke wethouders bekennen dat de snoeppot hen iets te vaak roept. Nee, dan onze gemeentesecretaris en onze enige man, die zijn zelfs een pondje of wat afgevallen, de geluksvogels.

Een positieve inslag vinden we ook in Albergen, waar tijdens komende Volksfeesten een poging wordt gedaan om twee wereldrecords te breken. De poging om een 3,5 km lange slinger van plastic dopjes te maken juichen wij toe vanuit de duurzaamheidsgedachte, omdat deze dopjes daarmee niet in het milieu terechtkomen. Maar de poging om de langste picknicktafel ter wereld te bouwen vinden wij geweldig. Wat een mooie gedachte om samen met alle inwoners op Eerste Pinksterdag te brunchen aan een 500 meter lange tafel. Hoe mooi zou het zijn als er in ieder dorp een dergelijke tafel zou verschijnen. Want zeg nu zelf, wat is er gezelliger dan samen ergens de schouders onder zetten en met elkaar te eten?

Hoewel die laatste zin een heel mooi slot zou zijn van dit verhaal, willen we toch nog even kwijt dat we blij zijn met het initiatief van de Gehandicaptenraad, die zich heeft voorgenomen om onze gemeente in de Top 5 van de meest toegankelijke gemeenten te krijgen. Daarvoor ondertekenen zij deze week in het bijzijn van Rick Brink, de minister van gehandicaptenzaken, samen met BGT, de sportraad en de gemeente een manifest. Samen gaan we ervoor!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-