Coronavirus

Column: Plaagstootjes

Publicatiedatum: 
18 feb 2020

Het mooiste van carnaval is dat je er de ene keer eentje uitdeelt en er de andere keer eentje terugkrijgt. Wat hebben we vorige week een schik gehad, toen CV De Pin’n ons voor de traditionele ‘Sleutelvergadering’ uitnodigde, waarbij de Sleutelprins de collegevergadering voorzit en de (meestal ludieke) agenda opstelt. In plaats van met zijn gevolg naar het gemeentehuis te komen, nodigde de vereniging ons uit op hun eigen grondgebied in een veelbesproken vakantiebungalow.

We besloten een grap met hen uit te halen en kregen daarbij hulp van de politie. We bevestigden de uitnodiging, maar boekten ondertussen een tafel in hun eigen residentie. Op het afgesproken tijdstip zaten wij rustig te vergaderen bij De Molenberg, terwijl de Prins en zijn Pin’n op weg naar hun vergaderlocatie door de politie en onze handhavers werden aangehouden en verwezen werd naar hun eigen residentie. Dat resulteerde erin dat het college tijdens de vergadering de Steek onder Water die onlangs is uitgereikt aan de Pin’n, weer terugkreeg. Waarna het college deze weer keurig retourneerde aan het Reutumse hof.

Of dit het einde is van deze grap, weet nog niemand. Maar dat maakt het juist zo leuk. Voor niet-carnavalsvierders lijkt dit allicht een beetje flauw, maar zulke plaagstootjes vormen nou juist de kers op de carnavalstaart. Natuurlijk vinden we de optochten ook geweldig. Jammergenoeg zijn we daarvan voor een groot deel afhankelijk van het weer. Wanneer we dit schrijven is het nog geen zondag en weten we nog niet wat storm Dennis voor ons in petto heeft. Maar we zijn er al wel druk mee.

Omdat veiligheid altijd voor het plezier gaat, hebben we daarover nu al overleg met de Veiligheidsregio Twente en met de organisatoren van de optochten. Het is van groot belang om samen de goede beslissing te nemen. Dat zijn best spannende dingen, want er hangt veel van af. Last je zo’n prachtig evenement af en waait het achteraf gezien toch niet zo hard, dan is dat ontzettend sneu voor al die mensen die er maandenlang hard aan gewerkt hebben. Maar laat je de optocht doorgaan en gaat er toch wat mis, dan is dat nog veel erger.

Voor deze en andere vraagstukken rondom veiligheid en evenementen, kunnen organisatoren van evenementen terecht bij de evenementenconsulenten van onze gemeente. Zij vormen de wegwijzer voor iedereen die een wat groter evenement wil organiseren en beantwoorden vragen over veiligheid, verkeersstromen, parkeren, beveiligen en vergunningen. Met deze extra ondersteuning hopen wij bij te kunnen dragen aan een nog grotere veiligheid tijdens onze mooie evenementen.

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-