Coronavirus

Column: Oud en nieuw

Publicatiedatum: 
31 dec 2018
Column: Oud en nieuw
Alweer de laatste dag van het jaar. Dat betekent oliebollen of kniepertjes bakken, gezellig samenzijn met familie of vrienden, terugkijken en goede voornemens maken. Alhoewel, hoeveel mensen houden zich nu echt aan die voornemens? Burgemeester Haverkamp in elk geval niet, bekent ze. Daarom doet ze er ook niet meer aan.

Voor wethouder Ursula Bekhuis is de grootste uitdaging niet het bedenken van goede voornemens, maar de uitvoering ervan. Ze wil echt wel wat meer bewegen, minder snoepen en wat minder jachterig zijn, maar ze heeft altijd ruzie met de klok: de tijd vliegt voorbij. Ook wil ze wat attenter zijn, maar dat is volgens ons niet nodig. Want als er iemand attent is, dan is het wethouder Bekhuis. Met Sinterklaas een passend gedicht voor iedereen, een mooie kerstdecoratie voor in de collegekamer en tijdens de laatste collegevergadering van dit jaar zelfgebakken kniepertjes. Wat dat betreft kunnen wij een voorbeeld aan haar nemen.

Wethouder Volmerink wil meer tijd vrijmaken voor volleyballen, wandelen een fietsen. Een goed streven en niet zo heel erg als het niet lukt, want gelukkig voor zijn lijn heeft hij het niet nodig. Daarnaast hoopt hij op een blijvende goede samenwerking met iedereen, voor een nóg mooiere en sterkere gemeente.

De stille wens van wethouder Roy de Witte is dat de jeugd VMC JO8-2 het komende jaar iedere wedstrijd zal winnen. Daar gaat hij zich van harte voor inzetten. Als hij daarin net zo fanatiek zal zijn als in zijn werk, dan kunnen de andere clubs in onze gemeente hun borst alvast natmaken.

En gemeentesecretaris Gerard Mensink? Als vader en grootvader wil hij er in het komende jaar meer zijn voor zijn gezin en kleinkind. Daarnaast wil hij niet starten met roken. Wat voor hem een koud kunstje is, omdat hij nooit gerookt heeft. Over droge Twentse humor gesproken…

Oud en nieuw betekent ook vuurwerk en carbid. Na de discussie over Zwarte Piet, ligt nu het vuurwerk onder de loep. Er zijn steeds meer gemeenten die vuurwerkvrije zones instellen en dat noopte ook ons om daar serieus over na te denken. Serieus waren we wel, lang na te denken hoefden we niet. Als een buurt zichzelf tot een vuurwerkvrije zone wil uitroepen, mits in goed overleg met elkaar, moeten ze dat zeker doen. Maar als overheid gaan wij dit niet voorschrijven. Want vuurwerk is evenals als carbidschieten een mooie traditie die hoort bij onze gemeente. Uiteraard moet al dat geknal wel veilig gebeuren. We vertrouwen er dan ook op dat alle schutters hun gezonde verstand erbij houden en daarbij ook op de kleintjes letten. Zodat we elkaar ook volgend jaar (dat is aanstaande dinsdag dus) weer gezond en wel mogen begroeten. 

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-