Coronavirus

Column: Nieuwtjes

Publicatiedatum: 
14 jul 2020

Zo’n column schrijven is toch altijd weer even puzzelen. Dat geldt zeker voor de vakanties. We zijn dan niet voltallig, maar willen er toch allemaal over meepraten. Dus appen we wat af met elkaar. En dat is natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling. Want vakantie heb je niet voor niets. Het is heel gezond om een paar weken per jaar even helemaal los te komen van je werk. Dat proberen wij (bij toerbeurt) ook te doen. Maar dat is moeilijk. Want ook al heb je vakantie, als je hoort dat de kerk in Albergen haar deuren gaat sluiten, dan doet dat je toch wat. Natuurlijk zijn kerk en staat gescheiden, maar de kerk is zo’n verbindende factor binnen de samenleving, dat een sluiting ervan best confronterend is. Maar, zoals de pastoor zegt: ‘geloof is niet van steen’. Er zijn ook andere manieren om samen het geloof te beleven. Een goede insteek, maar voor trouwe kerkgangers zal dat wel even wennen zijn.

Waar we ook van schrokken was het nieuwsbericht over die verschrikkelijke challenge, waarin jongeren allerlei opdrachten moeten doen, met de dood als eindpunt. Dit soort dingen zijn toch wel echt een heel groot nadeel van internet. Het is goed dat hiervoor bijtijds gewaarschuwd wordt. Kinderen lezen deze column misschien niet, dus roepen we ouders, juffen, meesters en alle anderen die met kinderen te maken hebben op om alert te zijn en de jeugd waar mogelijk hiervoor te waarschuwen.

Hartstikke mooi is de oproep om ondernemers te nomineren voor de Ondernemersprijs, Startersprijs en Publieksprijs. Deze prestigieuze prijs ging vorig jaar naar sloopbedrijf Kamphuis. Stayble ontving de Startersprijs 2019 en de Publieksprijs ging naar Leonie Braakhuis. Via onze website is het vanaf nu weer mogelijk om ondernemers te nomineren. We hopen dat zoveel mogelijk mensen de moeite nemen om dit te doen, want ondernemers vormen een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. Niet alleen vanwege de werkgelegenheid, de sponsoring van al onze verenigingen, maar ook voor de reuring in onze dorpen. En reuring, daar houden wij van. Wat bruisende gezelligheid in onze straten en op onze pleinen geeft het leven net wat meer kleur. Ja, we worden er bijna dichterlijk van.

Toeristisch Glinsterend Tubbergen zorgt in de maanden juli en augustus voor reuring in de vorm van fietstochten rondom verschillende thema’s variërend van goad ett’n tot kunst, cultuur en live muziek. Deze tochten zijn volgens ons niet alleen top voor toeristen, maar ook voor onszelf als inwoners. Hoe leuk is het om tijdens een fietstocht door onze mooie gemeente verrast te worden door plaatselijk talent. De eerste versie glinsterde helaas vooral van de regen, maar het idee is geweldig. Wij stappen in elk geval minstens één donderdag op de fiets, want dit willen wij niet missen!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-