Coronavirus

Column: Nieuwe toekomst

Publicatiedatum: 
23 mrt 2021

Tja, de verkiezingen. Hoewel we de politiek eigenlijk buiten onze column willen laten, kunnen we er dit jaar natuurlijk niet omheen. Om te beginnen hebben we enorm veel werk verzet om alle stembureaus coronaproof in te richten en voldoende stembureauleden te vinden. En dan de verkiezingen zelf. Was het vroeger één dag topsport voor onze collega’s van Burgerzaken, dit jaar was het drie dagen feest. Maar liefst 85 % van al onze inwoners  maakte de gang naar de stembus en dat is heel netjes. En nu maar afwachten hoe de nieuwe regering eruit gaat zien en vooral, hoe ze inhoudelijk aan de slag gaan.

Als het aan ons ligt, gaan het nieuwe kabinet als eerste aan de slag met het sociaal domein. Om de zorg voor onze inwoners goed te waarborgen, willen we er jaarlijks graag fors wat geld bij. Want steeds meer taken bij gemeenten dumpen en die tegelijkertijd fors korten op inkomsten, dat is wat ons betreft zó 2020. Daarnaast zou het ook mooi zijn als het nieuwe kabinet in de praktijk zou aantonen iets geleerd te hebben van de toeslagenaffaire. Niet alleen toegeven dat er fouten zijn gemaakt, maar het ook echt anders gaan doen. Ook onze agrariërs mogen wat ons betreft wel wat meer ruimte krijgen, want zij zorgen tenslotte wel voor ons dagelijkse brood en melk en vlees, aardappelen en groente. Het zou mooi zijn als Den Haag uit hun bubbel komt en kijkt hoe het er in het leven buiten de grote stad toegaat. En vervolgens op basis van echte ervaringen van echte mensen het landelijk beleid opnieuw bekijkt en waar mogelijk aanpast. Dat is onze wens voor de komende coalitieperiode.

Een andere grote wens is dat er snel een einde komt aan het hele coronagebeuren. We kunnen bijna niet wachten tot iedereen is gevaccineerd. Want daarna kunnen we weer voorzichtig beginnen aan ons oude leven. Bij SV Vasse zijn de daar al een beetje mee bezig. Vele vrijwilligers zijn inmiddels hard aan het werk om hun sportcomplex helemaal weer up to date te maken. En leden van Jong Nederland Tubbergen en Jolly Jumpers  hebben net als vorig jaar hun krachten gebundeld en houden een voorjaarsactie waarbij de viooltjes en potgrond verkopen. Een mooie reden om ook zelf weer eens in de tuin aan de slag te gaan. Want wat er in de wereld ook gebeurt, de seizoenen trekken zich daar niets van aan. Elke dag komt de zon weer op en ieder voorjaar spruit de natuur weer uit. Kleine wondertjes waar we dankbaar voor zijn.

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-