Coronavirus

Column: Natuur

Publicatiedatum: 
18 sep 2018
Vorige week bereikte ons het bericht dat de gemeente Tubbergen de meeste miljonairs van de provincie Overijssel telt. Dat verbaast ons niets. Want wie woont in zo’n prachtige omgeving als de onze, mag zich ook met een magere bankrekening rijk voelen. Waar ter wereld wisselen bos, heide, essen en weide elkaar af op zo’n ongerepte manier? Het Twentse landschap is top. Dat vindt ook Landschap Overijssel die onze gemeente naast Twenterand en Wierden heeft genomineerd voor de Landschapsprijs 2018.

Meedoen is nog geen winnen, maar de nominatie op zich is ook al heel mooi. Naar de buitenwereld stellen we ons bescheiden op, maar diep in ons hart vinden wij natuurlijk dat het niet meer dan logisch zou zijn dat de gemeente Tubbergen zou winnen. Al pratende hierover, blijkt dat wij als college ieder voor zich een heel eigen beleving van ons landschap en onze natuur hebben.

Het eerste waar wethouder Volmerink naast wandelen en fietsen aan denkt is het vele werk dat door de vrijwilligers op gebied van natuur en wildbeheer, weidevogels, en bijen wordt verzet. En aan ons ecologische bermbeheer, aandacht voor het coulissenlandschap en natuurlijk onze COR’s oftewel Contactpersonen Openbare Ruimte Jan en Alfons die er samen met u voor zorgen dat ook de natuur binnen de bebouwde kom zoveel mogelijk de ruimte krijgt.

Wethouder en ‘bergbewoner’ Ursula Bekhuis hoeft alleen maar uit het raam te kijken om te genieten van een prachtig en weids uitzicht over de velden en weiden en ondanks haar drukke agenda struint burgemeester Haverkamp vaak de Vasserhei af om te genieten van bijzondere planten en mooie doorkijkjes. Gerard Mensink heeft zo zijn eigen fietsroute ontwikkeld, waarbij hij regelmatig stopt om te genieten van de skyline van Reutum. Hij pauzeert bij voorkeur aan de Vroonkweg, zodat hij het uitzicht heeft van Hulskot in de Zoeke tot Laansman in Haarle. Met een heleboel daartussen. Een machtig uitzicht, vindt hij. Voor Roy de Witte bestaat natuur vooral uit het voetbalveld, waarop hij wekelijks strijd levert, vaak tevergeefs, en uit de bossen van het Springendal, waar hij samen met zijn kroost energie af kan blazen.

Kortom, natuur en landschap hebben voor iedereen weer een andere betekenis. We horen graag van u wat onze omgeving voor u persoonlijk betekent.

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-