Coronavirus

Column: Meeleven

Publicatiedatum: 
17 apr 2018
Nieuws over ongelukken, inbraken en overvallen is altijd triest. Maar nieuws over zinloos geweld of over aanslagen spant de kroon. Net als iedereen schrokken wij dan ook van het bericht over de aanslag in Munster. Daarbij bekroop ons het onaangename gevoel dat het geweld steeds dichterbij komt. Hóe dichtbij hoorden we later op die dag, toen bleek dat er een inwoner uit onze eigen gemeente tot één van de slachtoffers behoorde.

Toen werden we even even stil. Toen werd de schrik een schok. En de schok werd boosheid. Boos omdat iemand die met zichzelf in de knoop zit, daar anderen op een verschrikkelijke manier de dupe van laat worden. De schok werd medeleven. Medeleven met een inwoner uit onze gemeente die na een welverdiende vakantie even lekker op een terrasje zat. Te genieten van de zon, van de drukte om hem heen. En voor wie de wereld er in een fractie van een seconde opeens heel anders uitzag.

Na zo’n gebeurtenis komt ook de saamhorigheid in onze gemeente naar boven. Zo ging de bijvoorbeeld Tukkerstocht in Albergen zondag wel door, maar werd er bij de aftrap door de voorzitter even stilgestaan bij de gebeurtenis. En dat is goed. Want samen feesten is leuk, maar samen sterk zijn in moeilijke tijden en meeleven met een elkaar is beter. Dat geldt niet alleen in dit geval, maar ook bij ziekte, depressie of andere moeilijke dingen die kunnen gebeuren. Je kunt de problemen van een ander vaak niet oplossen, maar een arm om iemands schouder, een luisterend oor of een troostend woord maakt soms net het verschil.  

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-