Coronavirus

Column: Los hoes

Publicatiedatum: 
2 mei 2017
Was het maar elke dag lintjesregen, dachten we vorige week woensdag. Al vroeg in de ochtend stroomde de hal vol met decorandi en hun vrienden en familie. Het was één en al gezelligheid en interactie. We realiseerden ons dat - als de plannen van Tubbergen Bruist doorgaan - het hier straks misschien wel iedere dag zo genoeglijk is. Dat idee bevalt ons wel. Want het gemeentehuis is niet alleen een huis van ambtenaren en bestuur, maar een huis van de gemeente. Een huis van ons allemaal, een open huis. Of in het Twents; een los hoes.

Een los hoes is een huis van iedereen. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en elkaar inspireren. Het idee dat ambtelijke werkzaamheden worden gecombineerd met andere functies, spreekt ons enorm aan. We stellen ons voor dat de gebruikers van ons los hoes elkaar zullen inspireren, van elkaar kunnen leren en dat de drempel om hier binnen te stappen een stuk lager wordt.

Wat ons misschien nog wel het meest bevalt aan het idee, is dat het van jullie zelf komt. Dat maakt de kans van slagen een stuk groter, want dat wijst erop dat er behoefte is aan meer herkenbaarheid, bereikbaarheid en benaderbaarheid. En die gedachte sluit weer naadloos aan bij Mijn Dorp 2030. Kortom, de plannen zijn goed. Nu maar afwachten met hoeveel en vooral met welke initiatieven het nieuwe gemeentehuis gevuld gaat worden. De deuren van ons los hoes staan altijd voor jullie open!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-