Coronavirus

Column: Lijstjes

Publicatiedatum: 
20 jul 2021

Vorige week schreven we over onze vakanties. Daarbij hebben we niet vermeld wanneer we gaan en dat doen we bewust niet. Want je weet maar nooit wie je daarmee op een idee brengt. Een tip van onze kant: zet tijdens uw vakantie geen mooie foto’s uit verre oorden op social media, want dat is bijna een regelrechte uitnodiging aan het inbrekersgilde. Of zorg ervoor dat er iemand thuis is. Omdat sommigen van ons in het bezit zijn van huisdieren en anderen van gazons en tuinen, zorgen wij ervoor dat er tijdelijk iemand bij ons thuis is. In ons geval is dat familie, eigenlijk is woningruil zo gek nog niet. Ons eigen huis is voor onszelf heel gewoon, maar kan voor anderen een hele leuke vakantiebestemming zijn. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten. De huisdieren worden gevoerd, het gras wordt gemaaid, de post wordt in de gaten gehouden én we bezorgen iemand anders een gratis vakantie. En dat brengt ons tot de tip van de maand: wie vanwege code rood of oranje de vakantie op het laatste moment moet annuleren, kan altijd nog woningruilen met vrienden of familie uit een ander deel van het land. 

Ook het gemeentehuis blijft bemand. In de eerste plaats door onze gewaardeerde medewerkers en afwisselend door ons. Onze nieuwe collegawethouder Trees Vloothuis is de enige die niet op vakantie gaat. Zij gaat de komende weken gebruiken om zich heel goed in te lezen en zoveel mogelijk mensen te leren kennen. Dus mocht u iets kwijt willen of een goed idee hebben over het een of het ander, dan bent u van harte welkom bij Trees.

Zoals u weet scoort onze gemeente jaarlijks hoog op allerlei lijstjes variërend van de veiligste en gelukkigste gemeente tot de gemeenten waar je het best kan wonen. Maar we staan ook steevast in het lijstje met het hoogste aantal coronabesmettingen. En dat is dan wel weer heel jammer. We snappen echt dat iedereen de maatregelen helemaal beu is, maar we kunnen niet anders dan ons eraan houden. Wat ons betreft willen wij daarom onze evenementenorganisatoren bovenaan het lijstje helden zetten. Want opnieuw moeten evenementen afgelast of verplaatst worden. Dus tonen de organisatoren van Schröder Masterclass en  The Battle of the Sixties' in Fleringen zich flexibel en passen zich opnieuw aan aan de maatregelen. En zo zullen er ongetwijfeld nog veel meer kleine en grotere evenementen opnieuw niet doorgaan. We ondersteunen dan ook van harte de brandbrief van een grote groep burgemeesters aan het Rijk, waarin zij ervoor pleiten dat ook kleine evenementen financieel ondersteund moeten worden als zij niet door kunnen gaan door corona. En we houden moed. Het is ontzettend balen, maar het is zomer, we kunnen genieten van de rust en de ruimte binnen onze gemeente en over niet al te lange tijd zullen we corona definitief overwinnen!