Coronavirus

Column: Libelle

Publicatiedatum: 
12 jun 2018
“Nieuw college #Tubbergen heeft een hoog Libelle gehalte. Lees de column maar eens.” Dat twitterde een Tubantia-journalist vorige week dinsdag. Volgens Roy de Witte zei zijn oma dat onlangs ook al eens, dus een kern van waarheid zal er wel inzitten. Stoere mannen en ferme knapen zouden zo’n opmerking als een tikje beledigend kunnen opvatten, maar als je bedenkt dat weekblad Libelle al 94 jaar bestaat en nog altijd een bereik heeft van 1,8 miljoen lezers, dan is het helemaal niet zo gek als je daarmee vergeleken wordt.

En als je werkt voor de lokale overheid, wordt er nu eenmaal over je geschreven, of je wilt of niet. Die relatie met de media is eigenlijk best ingewikkeld. Eigenlijk kunnen we niet met of zonder elkaar. De pers moet iets hebben om over te schrijven en wij willen ons verhaal graag kwijt. Maar daarbij hebben we wel ieder ons eigen doel. Wij willen ons werk graag goed voor het voetlicht brengen, terwijl kranten baat hebben bij pittige koppen en onthullende verhalen. Die mix van belangen maakt onze gesprekken met de pers leuk en boeiend. Altijd goed om door een onverwachte vraag de zaak nog eens van een andere kant te bekijken.

De verhalen die worden geschreven, zijn trouwens soms verrassend goed. Dat geldt volgens Gerard Mensink in elk geval voor het voetbalverslag voor dat reporter Jan ten Hove van Radio Apeldoorn Sport schreef over de wedstrijd Robur et Velocitas 1– vv Reutum 1. Eerlijk is eerlijk, het is een zeer lovend verhaal over de Reutumse vereniging, maar het zal zeker meespelen dat de verslaggever een oud-Twentenaar is. Over andere clubs in onze gemeente zou hij waarschijnlijk net zo lovend zijn, gniffelen wij. Want we moeten tenslotte niet hebben dat het Reutumse deel van ons college naast hun voetbalschoenen gaat lopen.

Meer zeggen we er niet over, want we willen geen bloedgroepenstrijd in het leven roepen. De kracht van Tubbergen is juist het samendoen. Het samenwerken op allerlei mogelijke manieren en met alle mogelijke groepen, organisaties en verenigingen. Als gemeente sluiten wij ons daar graag bij aan, want u weet beter dan wij wat goed is voor uw eigen leefomgeving. Dat merken we ook binnen Mijn Dorp 2030. Daarom komen we binnenkort naar u toe om samen met u de agenda voor de komende jaren op te stellen. Dus als u wat vindt van uw dorp, laat uw kans dan niet verloren gaan en bouw mee aan het #Maatschappelijk Akkoord Tubbergen.

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-