Coronavirus

Column: Laatste loodjes

Publicatiedatum: 
16 dec 2019

Pfff, de laatste week voor kerst is aangebroken. Onze agenda’s staan bijna op barsten door alle laatste afspraken en werkzaamheden. Het lijkt wel alsof de gemeente na de kerstdagen ophoudt te bestaan en we de boel voorgoed afsluiten. Gelukkig is dat niet zo en dat weten we diep in ons hart eigenlijk ook wel. Toch maken we ons voor iedere zomervakantie en kerstvakantie met ons allen weer even druk. Dat is eigenlijk best bijzonder.

Tussen alle drukte door vonden we in de afgelopen week nog wel even een half uurtje tijd om te oefenen voor ons optreden op het Kerstspektakel Tubbergen, dat als u dit leest alweer achter de rug is. Grappig om te merken dat we van de meeste kerstliederen de eerste twee, drie regels nog wel uit ons hoofd kennen, maar dat de rest daarna toch een beetje is weggezakt. Dus hebben we allerlei kerstliederen uitgeprint en even een paar keer goed doorgezongen. Dat klonk helemaal niet zo gek en we merkten dat samen zingen veel energie geeft. Vandaar dat er zoveel koren in onze gemeente bestaan, waarvan sommige al jarenlang actief zijn. Mochten we ooit weer wat meer tijd krijgen, dan is een koorlidmaatschap ook voor ons wel wat.

Behalve het Kerstspektakel in Tubbergen worden in de komende weken overal kerstactiviteiten gehouden die veel mensen op de been brengen, Reutum in het Licht,  kerstconcerten in de kerken, kerstmarkten, wie wil kan zich de komende tijd volledig uitleven. Voor wie liever wil shoppen zijn er ook volop mogelijkheden. Medewerkers van Noaberkracht, onze ambtelijke organisatie, hebben in plaats van een kerstpakket bonnen gekregen die zij kunnen inleveren bij winkels in onze gemeente. Ieder jaar melden zich hiervoor weer andere winkels en bedrijven aan. Een echte win-win-situatie. Onze medewerkers kunnen zo hun eigen kerstpakket samenstellen en ondernemers varen er wel bij. En zeg nou zelf, live winkelen is toch ook eigenlijk veel leuker dan online shoppen?

Online shoppen is eigenlijk net zoiets als het opwarmen van kant-en-klare maaltijden. Wij houden meer van het echte kokkerellen en daar gaan we in het komende jaar iets moois mee doen. In 2020 is het namelijk 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Om deze vrijheid te vieren, organiseren wij in de komende maanden een aantal Vrijheidsmaaltijden, waarbij we telkens negen personen uit de gemeente Tubbergen uitnodigen: uit ieder dorp één persoon. Dit doen we door loting uit de gemeentelijke kaartenbak. Houd de komende tijd dus uw brievenbus in de gaten, wie weet bent u erbij!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-