Coronavirus

Column: Kleur bekennen

Publicatiedatum: 
16 okt 2018
Ook dit jaar wapperde op Coming-Out dag de Regenboogvlag voor het gemeentehuis. Een actie die in 2016 door de gemeenteraad werd voorgesteld en waar wij volledig achter staan. Want ook wij vinden dat iedereen erbij hoort. Het is niet meer van deze tijd om mensen te veroordelen op basis van met wie ze het bed delen. Trouwens, wij vinden dat je überhaupt geen mensen buiten moet sluiten. Het is juist geweldig om zoveel mogelijk samen te doen.

Dat samendoen hebben wij in de afgelopen maanden ook ervaren tijdens de bijeenkomsten over het Maatschappelijk Akkoord. Met als klap op de vuurpijl de bijeenkomst van afgelopen woensdag, waarop het concept door ons allemaal is besproken en waar nodig aangevuld. Wat geweldig dat er zoveel inwoners aanwezig waren om hun mening te geven over het concept en het raadsdebat bij te wonen. Met elkaar hebben we iets unieks neergezet, zo uniek dat het langzaam doorsijpelt van het oosten naar het westen van ons land en er zelfs een cameraploeg van Nieuwsuur aanwezig was om de avond te verslaan. Voor wie dat terug wil zien: het item wordt op 25 oktober uitgezonden.

Met het volle uitzicht op de Regenboogvlag realiseerden we ons dat kleuren een bepaald gevoel oproepen. Zoals het roze streepje op de zwangerschapstest, de Herfsttintentocht van Vasse of de kleuren van je favoriete club. En neem de kleur groen. Prachtig in het vroege voorjaar en heerlijk als je voor een stoplicht staat. Ook in het interieur is groen een mooie kleur. Hoewel de heren in ons gezelschap er aanvankelijk niet zo enthousiast over waren, zijn we het erover eens dat onze collegekamer een stuk gezelliger is nu we de wanden donkergroen hebben geverfd.

Qua kleding zijn we juist weer niet zo groenig aangelegd. Ja, waarover we het al niet hebben hè, in die groene collegekamer. Daarin merk je dan toch echt de invloed van de dames. Zo wordt wethouder Ursula Bekhuis vrolijk van felle kleuren, terwijl onze gemeentesecretaris Gerard Mensink juist dol is op blauw en zwart. Blauw is vaak de kleding die hij draagt op het werk, maar in de weekends wordt die verwisseld voor zwarte leren jasjes en hardrock-shirts. Roy de Witte houdt van het rood-wit van VV Manderveen. Voor de derby der derby’s Langeveen-Manderveen die zondag gespeeld wordt, voorspelt hij een eindstand van 1-3 voor Rood Wit. We weten inmiddels of hij gelijk heeft gekregen. Burgemeester Haverkamp heeft geen lievelingskleur, maar houdt in elk geval niet van witte muren. Er valt dus nog wel het een en ander te verven in haar nieuwe huis. En wethouder Erik Volmerink houdt van rood. Die kleur geeft energie, leven en straalt kracht uit. Zoals het Twentse ros op rode vlag. Met ons allen geven wij de samenleving kleur. Daarom wappert ook volgend jaar op 11 oktober de Regenboogvlag weer vrolijk in de top.

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-