Coronavirus

Column: Kearls unne mekaar

Publicatiedatum: 
5 dec 2017
Kearls unne mekaar. Dat waren wij tot het einde van vorig jaar. Met de komst van onze nieuwe burgemeester is daaraan een einde gekomen, maar gelukkig voelen we ons ook met een vrouw in ons midden nog altijd als kearls unne mekaar. Het is waarschijnlijk daarom dat wij ons vorige week bij ons maandelijkse bedrijfsbezoek, waarbij we ditmaal de ontmoetingsgroep Kearls unne mekaar bezochten, direct op ons gemak voelden.

Dit initiatief van Erna Ensink is voor bijna dertig kearls uit Tubbergen een onmisbaar onderdeel van de week.  Om de week komen ze bij elkaar in de kantine van TVC om gezellig met elkaar koffie te drinken en bij te praten. Een geweldig voorbeeld van een burgerinitiatief dat  is ontstaan nadat Erna’s echtgenoot een beroerte kreeg. Omdat hij behoefte had aan een sociale ontmoetingsplek waar hij even met mannen onder elkaar kon zijn, en er voor deze doelgroep niets georganiseerd bleek binnen de gemeente Tubbergen, besloot Erna die plek zelf te creëren. En hoe! Het is dat de plicht ons riep, want als we onze zin hadden gedaan, waren we absoluut de hele ochtend blijven hangen.

Initiatieven zoals dit zijn fantastisch. Mensen die opstaan om te organiseren waaraan behoefte is. Die anderen bij hun idee betrekken en er samen iets moois van maken. Iets dat vanuit passie wordt georganiseerd, wordt bijna altijd een succes. En die passie komen we op allerlei plekken tegen in onze mooie gemeente. Of je het nu hebt over sportclubs, carnavalsverenigingen, evenementen of werkgroepen binnen Mijn Dorp 2030, steeds opnieuw wordt bewezen dat de moderne Tukker echt niet zo rustig en afwachtend is als hij door buitenstaanders wordt beschreven. ‘Kiek’n wat’t wort’ heeft plaats gemaakt voor ‘Wi’j wil’t, en tehoap krieg wie t wa kloor’. Hoe mooi is dat!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-