Coronavirus

Column: Jeugdlintje

Publicatiedatum: 
9 mei 2017
Lange tijd konden wij met trots zeggen dat wij met een wethouder van in de twintig in ons midden toch wel echt het meest jonge college van Nederland waren. Dinsdag is collega Roy de Witte dertig jaar geworden en daarmee toch wel serieus volwassen. Nee, daarmee doen we hem te kort. Want in jaren nog jong, was hij ook toen hij nog in de twintig was in doen en laten wel degelijk volwassen.

Waar hij inmiddels alweer een aantal jaren niet meer voor in aanmerking komt, is het jeugdlintje. Het jeugdlintje is een afgeleide van de Koninklijke Onderscheidingen. Een aantal jaren geleden in het leven geroepen door toenmalig raadslid Niek Ritzen, die vond dat er in Tubbergen genoeg jongeren zijn die een lintje verdienden.

Het jeugdlintje wordt uitgereikt op of rond 20 november, omdat het op die dag de Dag van de Rechten van het Kind is. De uitreiking vindt plaats door de burgemeester, of bij verhindering, door de wethouder voor jeugdzaken.

Een mooi initiatief waarvoor helaas niet veel animo blijkt in Tubbergen. De eerste paar jaar kregen we een paar aanmeldingen binnen, daarna droogde de stroom op. Wat ons eigenlijk wel verbaast. Want met zo’n bloeiend verenigingsleven in Tubbergen, waarbinnen ook de jeugd actief is, zijn er vast tientallen jongeren die in aanmerking komen voor een lintje.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
We hopen dan ook dat er dit jaar weer een aantal gegadigden zijn. Moeilijk om iemand op te geven is het niet. Eén telefoontje naar de gemeente is voldoende. Dan krijgt u een aanmeldformulier thuisgestuurd waarmee u uw topper kunt voordragen. Wij dagen u uit om dat te doen en hopen op een ware stormloop, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En toekomst, die heeft Tubbergen zeker!