Coronavirus

Column: Jeugd

Publicatiedatum: 
24 sep 2019

De gemeente Tubbergen en alle Tubbergernaren gaan ons aan het hart. Zorgen dat het hier voor iedereen goed leven en wonen is, is een mooie, maar niet altijd eenvoudige taak. Want wat goed is voor de één kan door een ander als vervelend worden ervaren. Het is dus soms een beetje schipperen en soms duidelijke keuzes maken, maar dat houdt het levendig zullen we maar zeggen. Gelukkig werken we met velen van u samen binnen allerlei werkgroepen en kunnen dus goed overleggen over veel zaken.

Dat is ook de reden waarom wij het gemeentehuis eigenlijk het ‘open huis’ zouden willen noemen, het huis van de gemeenschap. Een plek waar mensen niet alleen langskomen voor dingen die ze nodig hebben, maar ook welkom zijn voor een praatje of een kop koffie. Ook geven we graag een kijkje in onze keuken, want we laten graag zien dat het werken bij een gemeente leuk en veelzijdig is. En omdat wij vinden dat de jeugd de toekomst heeft, organiseren we schoolbezoeken, waarbij we basisscholen uitnodigen om te ervaren hoe het werkt in de raadszaal.

Daarom werden we dan ook heel blij van de brief van Kristy Geuke met de vraag waarom Tubbergen eigenlijk geen kinderburgemeester heeft. Uit het feit dat een 10-jarig meisje hierover nadenkt, blijkt dat de Tubbergse politiek niet onzichtbaar is en het vak van bestuurder aantrekkelijk lijkt. En, dat is misschien nog wel veel belangrijker, dat de volgende generatie hiermee aangeeft oog te hebben voor haar omgeving. Dat merken we trouwens ook tijdens de schoolbezoeken, waarbij de leerlingen met elkaar in debat gaan over belangrijke zaken in hun leefomgeving. Een groot deel van de schooljeugd toont zich echt maatschappelijk betrokken en dat is geweldig. We zijn daarom heel benieuwd hoe onze eerste kinderburgemeester haar taak zal gaan invullen en we hebben er het volste vertrouwen in.

Aan de andere kant vragen we ons af of iedereen wel weet wat de gemeente voor hem of haar kan betekenen. De zichtbare dingen, zoals het verzorgen van een nieuw paspoort of rijbewijs of het verlenen van een vergunning vormen maar een klein deel van ons werk. Wat minstens zo belangrijk is, is dat wij er ook zijn voor mensen die het moeilijk hebben of zich zorgen maken over iets of iemand in zijn of haar omgeving. Voor mensen met schulden, armoede of gezondheidsklachten. We hopen dat u ook dan de weg naar ons weet te vinden. Is de drempel van ons gemeentehuis voor u toch te hoog? Spreek ons dan aan wanneer u één van ons tegenkomt. We kunnen niet alles oplossen, maar we kunnen wel met u meedenken, ondersteunen en uw lasten wat verlichten.  

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-