Coronavirus

Column: Het weer

Publicatiedatum: 
6 mrt 2018
Niets is veranderlijker dan het weer. In de kerstvakantie kon je zonder jas naar buiten en in de voorjaarsvakantie vroor het dat het kraakte. Voor wie van afwisseling houdt en van vreemde tegenstellingen is het Hollandse klimaat het helemaal. Het mooiste daaraan is misschien nog wel dat je het weer gewoon moet nemen zoals het komt. Je hebt er geen enkele invloed op en eigenlijk is dat heel goed voor een mens.

We leven steeds meer in een maakbare samenleving en denken dat we alles zelf in de hand hebben. Maar het is de vraag of dat nu eigenlijk echt wel zo fijn is. Vroeger had je een goed humeur of een slecht humeur, maar desondanks deed je gewoon de dingen die je moest doen. Zonder er al teveel over na te denken. Vandaag de dag streven we allemaal naar perfectie en geluk. Echt veel geluk brengt dat niet. Want er is maar weinig echt perfect, om van geluk nog maar helemaal niet te spreken. Het vervelende is dat het bij anderen altijd beter lijkt dan bij jezelf en daarmee ben je sowieso alweer een stapje verder af van geluk.

De druk om te presteren wordt steeds hoger en dat maakt het leven er niet leuker op. Want het zijn niet de grote prestaties die bijdragen aan geluk, maar het plezier dat je hebt in je werk, je sport, je familie en je vrienden. Dat is de conclusie die veel mensen te laat in hun leven trekken. Wij pleiten daarom voor meer plezier en minder druk. Zouden we dat op kunnen nemen in onze verkiezingsprogramma’s, dan zouden we dat zeker niet laten. Vooralsnog roepen wij het vanaf deze plek. Neem het leven wat meer zoals het komt en ga ermee om zoals met het weer. Veranderen kan je het niet, maar pas je erop aan met een paraplu, een dikke trui of een korte broek en geniet.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-