Coronavirus

Column: Herfstvakantie

Publicatiedatum: 
30 okt 2018
Als het vroeger herfstvakantie was, dan speelden we met onze broers en zussen of vriendjes en vriendinnetjes. Of we verveelden ons en dan zeiden onze moeders dat er niks mis is met een middagje vervelen. Of ze zette ons aan het schoenen poetsen, aardappelen schillen, eikels rapen of andere  huishoudelijke karweitjes. De iets oudere kinderen gingen vaak hun vader of een boer in de buurt helpen bij de late aardappeloogst door de gerooide aardappelen op te rapen. Tuffel gaddern, dat leverde dan wat zakgeld op voor de Koale Kermis in Ootmarsum. De opvoedkundige opbrengst  van deze vergane gewoonte is ongetwijfeld vele malen groter.

Hoe kan het leven in enkele decennia veranderen. Tegenwoordig betekent vakantie voor de werkende ouders vooral het vraagstuk ‘wat doen we met de kinderen’. Vader neemt een dagje vrij, moeder neemt een dagje vrij, de kinderen gaan nog ergens een nachtje logeren en dan kunnen ze gelukkig weer naar school. Heel herkenbaar allemaal. Dus ook wijzelf hadden vorige week bijna allemaal een dagje vrij om iets met ons kroost te doen, te onthaasten of gewoon even de zinnen te verzetten.

Zo ging wethouder Roy de Witte met zijn kinderen naar Dinoland en volgde wethouder Erik Volmerink met zijn kinderen een kind-hond-middag. Niet omdat zijn kinderen beter opgevoed moeten worden, maar om hen te leren hoe om te gaan met hun jonge Appenzeller x Labradorpup. Wethouder Ursula Bekhuis ondernam een flinke reis om haar broer op zijn vakantieadres te feliciteren met zijn verjaardag. Gerard Mensink bezocht een ernstig zieke collega en knutselde aan zijn ijzeren werkpaard; een groene tractor Deutz DX 85.

Burgemeester Haverkamp spande echter de kroon. Zij ging een dagje uit naar Den Haag. Met twee inwoners en twee ambtelijk medewerkers. Daar gaven zij op uitnodiging een persconferentie over het Maatschappelijk Akkoord aan een groot deel van de Vaderlandse pers. Bijzonder om op deze manier te ervaren dat wat wij met ons allen in Tubbergen doen, iets is om trots op te zijn. Maar nuchtere Tukkers als we zijn roepen we dat natuurlijk zelf niet hard van de daken en gaan we gewoon verder zoals we altijd hebben gedaan. Doe maar gewoon, dan doe je tenslotte al gek genoeg.


Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-