Coronavirus

Column: Herfstkleurkapje

Publicatiedatum: 
16 nov 2020

Sinterklaas is ons land weer binnengekomen. Jammergenoeg op een wat andere manier dan we gewend zijn, maar toch, hij is er. Met zakken vol cadeautjes, maar ook vol snoep. En met dat laatste zijn wij diep in ons hart best wel een beetje blij. Hoewel wij heel goed weten dat je je veel fitter voelt als je minder suiker gebruikt, kunnen we toch erg genieten van de kikkers, muizen, pepernoten, speculaas, borstplaat, marsepein en al het andere lekkers dat 5 december met zich meebrengt.

Al geruime tijd voor de intocht vroegen de camera-Pieten van de NOS alle burgemeesters van ons land een filmpje aan te leveren waarmee kinderen worden opgeroepen om toch vooral veel tekeningen voor Sinterklaas in te leveren bij de burgemeester. We zijn blij dat de kinderen in onze gemeente hier fanatiek mee aan de slag zijn gegaan. Geweldig om te zien dat de Goedheiligman ook in deze moderne tijden nog altijd een hele grote plaats inneemt in alle kinderharten. En al kan het misschien niet groots worden gevierd, ook een gedichtje en een chocoladeletter per post vak voor veel plezier zorgen.

Wie ook wat lekkers krijgen, zijn onze ondernemers. Nu de Week van de Ondernemer door corona in het water valt, hebben we een oproep gedaan om uw favoriete ondernemers in het zonnetje te zetten. In deze week worden alle genomineerden verrast met een heerlijk gezond ontbijtpakket en, misschien nog wel waardevoller, grote waardering voor alles wat zij doen. Dat betekent overigens niet dat ondernemers die niet met hun neus in de boter zijn gevallen, niet worden gewaardeerd. Wij zijn blij met jullie allemaal, want als ondernemers dragen jullie voor een heel groot deel bij aan de leefbaarheid van onze dorpen. Bedankt daarvoor!

Toen het begin oktober erop begon te lijken dat mondkapjes toch min of meer verplicht zouden worden, riepen we u op om u uit te leven op het maken van een mooie, creatieve mondkap. Dat deden we omdat we het belangrijk vinden om juist in deze moeilijke tijd toch zoveel mogelijk lichtpuntjes te blijven zien. Maar ook omdat we de bewustwording om het mondkapje te gaan dragen graag willen vergroten. Veel mensen, waaronder opmerkelijk veel kinderen, stuurden ons een foto van hun creatie. En allemaal even mooi en origineel. Dat maakte de keuze voor een winnaar heel moeilijk. Daarom hebben we een heleboel collega’s mee laten stemmen. Het ‘Herfstkleurkapje’ van de 7-jarige Amélie Lummen kwam daarbij als grote winnares uit de bus. Haar prachtige creatie van gekleurde herfstbladeren is zo mooi, dat je bijna voor je plezier een mondkapje op zou willen zetten. Amelie krijgt de Gouden Mondkap deze week thuisgestuurd. Gefeliciteerd Amélie!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-