Coronavirus

Column: Herfst

Publicatiedatum: 
15 okt 2019

Na een lange, schijnbaar oneindige zomer, is het dan toch opeens herfst. De dagen worden korter en het verenigingsleven komt weer op gang. Wie wil, hoeft zich geen enkele avond te vervelen. Naast de trainingsavonden van de talloze sporten, kan er worden gezongen, muziek gemaakt, toneelgespeeld, geschilderd, genaaid en noem maar op. Bovendien (dit is een welgemeende tip) zijn er op het gemeentehuis ook nog eens maandelijks de nodige commissieavonden en raadsvergaderingen, die ook allemaal openbaar zijn. Het zou geweldig zijn als we u daar konden verwelkomen. Want in de raadszaal worden besluiten genomen die ons allemaal aangaan. We hopen u in elk geval dinsdagavond te mogen ontvangen bij de dialoogavond over het Maatschappelijk Akkoord. Samen met u willen we in gesprek over de huidige stand van zaken en de plannen voor het komende jaar. Op basis van die informatie zal de raad de begroting voor het komende jaar vaststellen.

Buiten het verenigingsleven worden er ook weer talloze andere activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo werd afgelopen zondag alweer voor de 37e keer de herfsttintentocht in Vasse gehouden, waarbij we met ons allen konden genieten van de prachtige natuur in onze gemeente. Burgemeester Haverkamp heeft ook meegedaan met de cross in Vasse, maar dan te voet. Ze moest concluderen dat zijzelf twee uur deed over de route die een paard in 5 minuten aflegt. Misschien toch eindelijk eens beginnen met een lesje in paardrijden? Dat is tenslotte toch één van de sporten waardoor onze gemeente bekend is geworden.

Herfst betekent ook oogsten en dus heel veel tractoren op de weg. Vaak kunnen we dan net niet inhalen, dus moeten we soms hele stukken langzaam rijden. Op dat moment is dat misschien een beetje irritant, maar de uitzichten zijn onveranderd mooi. Daarbij is het toch uniek dat wij met ons allen wonen in een stukje Nederland waar je nooit in de file staat en waar je het boerenleven nog echt beleeft, met al die tractoren op de weg? Wij vinden het in elk geval top, al willen we er tegelijk op wijzen dat we juist in deze tijd van het jaar nóg oplettender moeten zijn in het verkeer.

Nu de R weer in de maand zit,  liggen de winkelschappen alweer vol pepernoten en speculaas. Bakkerij Koopmans werd vorige week zelfs verkozen tot beste speculaasbakker van de Provincie Overijssel. Waarvoor hulde, want hiermee heeft hij de gemeente Tubbergen weer even goed op de kaart gezet.

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-