Coronavirus

Column: Helden

Publicatiedatum: 
5 sep 2017
Durf jij uit te komen voor wat je werkelijk vindt? En durf je er dan ook voor te gaan? Zelfs als je aan alle kanten tegenwind krijgt of soms zelfs gevaar loopt? Dat is het achterliggende thema van het theaterspektakel Het Verzet Kraakt.

Een thema van alle tijden. Want niet alleen de oorlog heeft helden nodig. Ook vandaag de dag zijn moedige mannen en vrouwen nog altijd onmisbaar. Niet alleen binnen de grote thema’s als terrorisme, zorg en allerlei  andere maatschappelijke vraagstukken, maar ook in het klein. Denk daarbij aan het jongetje of meisje dat opstaat tegen de pestkoppen die een klasgenootje plagen, de klokkenluider die ondanks risico voor zichzelf toch misstanden in zijn omgeving aan durft te kaarten of de pleegouders die jarenlang zorgen voor kinderen die vanwege omstandigheden niet bij hun eigen ouders kunnen wonen.

Helden heb je in alle soorten en maten. Ook (gemeente)politici zijn helden. Mensen die hun nek durven uitsteken en vele vrije uren opofferen om hun eigen woon- en leefomgeving mooier te maken. Wie een held van de laatste categorie wil worden, dagen we uit om op zondag 10 september mee te doen aan het Democratiespel dat wij samen met de Provincie organiseren in ons gemeentehuis. Tijdens dat spel kruipt u in de huid van een raadslid en neemt een besluit over een (fictief) voorstel.

Om nog even op Het Verzet Kraakt terug te komen; zoals u misschien hebt gezien, was er in de hal van het gemeentehuis tijdelijk een tentoonstelling over deze meest opzienbarende bankroof aller tijden. Vorige week maandag is deze tentoonstelling verhuisd naar Kampkuiper in Harbrinkhoek, de plek waar het hele verhaal begon. De tentoonstelling, voorzien van persoonlijke verhalen en originele attributen is zeker de moeite waard om te bekijken. Net als de voorstelling zelf. Heeft u al kaarten gekocht voor één van de 20 voorstellingen?  Wees er snel bij. Zeven voorstellingen zijn al uitverkocht.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-