Coronavirus

Column: Goede voornemens

Publicatiedatum: 
5 jan 2021

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. We wensen u heel veel gezondheid en geluk! Als een onbeschreven blad ligt het jaar 2021 voor ons. Een maagdelijk wit vel papier, waarmee we nog van alles kunnen doen. Dat idee van een nieuwe start, een nieuw begin van een nieuwe periode maakt dat we (ondanks dat we heus wel weten dat we ons er toch niet echt aan kunnen houden) vol goede voornemens aan 2021 beginnen. Vol goede wil om er het allerbeste uit te halen en er het allermooiste van te maken.  

Wat we ons allemaal voornemen is om minder te snoepen en te snaaien en meer te bewegen. Iets waarbij wij ons laten ondersteunen door de Samen Gezond-app die enkele weken geleden werd gelanceerd door de werkgroep Geesteren Vitaal. Met deze app spaar je punten met elke stap je je wandelt en elke minuut die je sportend doorbrengt. En die punten zijn geen punten die je scoort voor de lol, nee, die punten zijn geld waard en in te wisselen bij lokale ondernemers of in de webshop van Samen Gezond. Daarnaast krijg je ook nog eens allerlei tips die je helpen met gezonder te leven en vitaler te worden. Wethouder Berning heeft hem inmiddels een paar weken uitgeprobeerd en is helemaal enthousiast. Ze loopt zelfs op zondagavond een extra rondje om haar weekdoel en daarmee dus het benodigde aantal punten voor haar wekelijkse cadeaucheque te halen. In de afgelopen week hebben wij hem ook allemaal gedownload, dus we gaan ervoor, u ook?

Een ander goed voornemen is het meedoen aan de actie Dry January van IkPas. Met IkPas gaat u een uitdaging aangaan met uzelf om een maandlang geen alcohol te drinken om eens te ervaren wat dat met u doet. Vorig jaar hebben wij dit ook gedaan en dat had zeker effect. Maar zoals dat gaat met goede voornemens moeten we eerlijk bekennen, dat we na die maand toch weer wat verslapten. Daarom gaan we er dit jaar opnieuw voor. Al was het alleen maar om vastgeroeste patronen te doorbreken. Doet u met ons mee?

De burgemeester heeft nog een extra voornemen op haar lijstje staan: namelijk het leren blazen op de midwinterhoorn. Ieder jaar geniet ze in de donkere dagen voor kerst van de melancholieke klanken van dit typisch Twentse instrument. Ze heeft in het afgelopen jaar al twee tonen leren spelen. Dat is een hele prestatie, want het is echt een moeilijk instrument. Met nog eens twee tonen erbij, kan ze aan het eind van dit jaar Vader Jakob spelen, dat is toch een geweldig vooruitzicht!

Maar boven alles blijven we positief, want met de komst van het vaccin is het einde in zicht. Al wordt het voor een aantal van ons de komende weken weer een uitdaging om én te werken én de kinderen thuis les te geven, we gaan ervoor. We hopen op betere tijden na januari, maar mochten we nog een aantal weken streng de maatregelen moeten volgen, dan gaan we daar ook voor. Ondertussen wachten we tot wij aan de beurt zijn om gevaccineerd te worden en verheugen ons op het nieuwe normaal dat dan zal ontstaan. Dus #houdmoed #houvol en #houdnogevenafstand, want 2021 wordt het jaar waarin wij het virus met ons allen zullen overwinnen!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-