Coronavirus

Column: Geluk

Publicatiedatum: 
29 jul 2020

Corona. We hebben het er al een tijdje niet meer over gehad in onze column, want het leek erop dat het de goede kant uitging. De berichten op radio en tv waren geruststellend en  rondfietsend en wandelend in onze eigen gemeente zagen we dat iedereen zich goed aan de regels te houdt. In tegenstelling tot elders. Want nu wij in onze vakantietijd wat meer van Nederland zien, schrikken we van de drukte in de steden en de toeristische streken. Het voelt toch een beetje onveilig om zo dicht op elkaar gepakt te lopen tussen mensen waarvan het lijkt dat zij de voorzorgsmaatregelen aan hun laars lappen. Wat dat betreft waren we dan ook niet verrast door de cijfers van het RIVM waaruit blijkt dat het aantal besmettingen weer langzaam oploopt.

Hoewel het ons niet verraste, verontrust het ons wel. Wat zou het jammer zijn als we weer terug zouden moeten naar de situatie van een maand of twee geleden. Daarom roepen we u op om u aan de maatregelen te blijven houden. Blijf dus uw handen wassen, zoek de drukte niet op en houd 1,5 meter afstand. Blijf thuis wanneer u verkoudheidsklachten heeft en laat u vooral testen. Handig geheugensteuntje: vermijd de 3 D’s: Dichte ruimtes, Drukke plekken, Dichtbij elkaar en Doe de test. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er niet opnieuw een hevige golf uitbreekt.

Dit klinkt allemaal wat pessimistisch, maar we hebben natuurlijk in de maanden maart, april en mei gezien dat alle maatregelen wel degelijk resultaat hebben. Dat is een positief gegeven, dus laten we ons daaraan vasthouden. En laten we ons gelukkig prijzen dat we in een omgeving wonen waar anderen met plezier op vakantie komen. Kijk eens door de ogen van een toerist en beleef het vakantiegevoel in je eigen woonplaats. Neem ’s ochtends een taartje bij de koffie en fiets of wandel de calorieën er weer af. Fiets eens een knooppuntenroute en ontdek plekjes waar u nog nooit bent geweest. Ga eens op excursie met de boswachter, kano op het kanaal, bezoek een expositie of beeldentuin, laat de kinderen spelen in één van de vele speeltuinen en geniet van streekproducten zoals aardbeien, blauwe bessen, melk, kaas, eieren en nog veel meer. En realiseer u dat het echte geluk nog altijd in kleine dingen zit.