Coronavirus

Column: Gedrag

Publicatiedatum: 
2 jul 2019

Ja, u ziet het goed. Het vraagteken op de plek waar de nieuwe wethouder komt te staan, staat er nog steeds. Nu zult u zich afvragen; zitten die mensen daar te slapen? Het is vorige week toch al duidelijk geworden wie de opvolger van Roy de Witte wordt? Maakt u zich niet ongerust, dat is ons zeker niet ontgaan. Hoe graag wij normaal gesproken ook buiten de paden treden, soms moeten ook wij ons gewoon houden aan de regels. Op het moment dat wij dit schrijven, is Hilde Berning-Everlo de beoogd nieuwe wethouder. Een kandidaat die wij met open armen zullen ontvangen. Maar pas nadat de voltallige gemeenteraad hierover een besluit heeft genomen, wordt ze beëdigd. Vanaf dat moment is het officieel en zal ook zij verschijnen in het groepsportret dat deze columns siert.

Ondertussen bereiden wij ons voor op de kampeerfeesten die binnenkort zullen losbarsten. Vorige week hebben we in overleg met zo’n 120 ouders en hun kinderen de kampeerregels nog eens doorgesproken en hier en daar aangepast. Tijdens die bijeenkomst spraken we vooral met elkaar over de mate van alcoholgebruik onder jongeren. Een interessante discussie met jong en oud, waarbij ook het fenomeen groepsdruk aan bod kwam. Iets dat onder ouders net zo vaak voor schijnt te komen als onder de jeugd. Dat is eigenlijk heel erg jammer, zeker als je bedenkt dat ‘nee’ zeggen eigenlijk veel stoerder is dan meelopen. Want zegt nou zelf; een beetje stoer en onafhankelijk willen we diep in ons hart toch allemaal wel zijn?

Ook stoer is onze collega Ursula Bekhuis, die in de afgelopen week naar Warschau reisde om daar tijdens een groot congres te vertellen over de manier van afval inzamelen in de gemeente Tubbergen. Het blijkt namelijk dat de gemeente Tubbergen samen met Stockholm, Parma, Gent en Krakau behoort tot de vijf beste voorbeelden van de manier waarop de overstap is gemaakt naar afval inzamelen via de methode diftar. Volgens deze methode hoeven inwoners alleen de daadwerkelijke hoeveelheid aangeboden afval te betalen. In zo’n internationaal rijtje terechtkomen is een bijzondere prestatie. Dit kan twee dingen zeggen over onze volksaard: a. we zijn Tubbergen gewoon hartstikke netjes en zuinig op onze omgeving. Of… b. als het geld oplevert doen we nog beter ons best dan we anders zouden doen. Welke van de twee denkt u?

cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-