Coronavirus

Column: Feestje

Publicatiedatum: 
20 mrt 2018
Steeds meer mensen vroegen ons de laatste weken of we nog wel iets deden, of dat we met het oog op de verkiezingen alles een beetje de boel de boel lieten. Nou, dat laatste is geenszins het geval. We zijn nog steeds hard aan het werk, want er kunnen dan wel verkiezingen komen, daar hoeft het reilen en zeilen in Tubbergen natuurlijk niet om stil te liggen. Sterker nog, zelfs voor onze laatste collegevergadering die we houden op de dinsdag voor de verkiezingen, staan er alweer heel wat stukken op de agenda.

Maar daarna laten we de teugels even een dagje vieren, want voor ons politici is zo’n verkiezingsdag toch wel echt een beetje een feest. Het is een dag waarop de democratie wordt gevierd: het feit dat we onze gemeente met ons allen besturen. We zitten weliswaar niet met u allemaal aan tafel, maar wel met uw vertegenwoordigers: de gemeenteraadsleden. Met de mensen die u kiest om u te vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

De term stemrecht wordt vaak achteloos gebruikt, maar mensen, het is echt een recht om te mogen stemmen. Er zijn nog steeds landen in de wereld waar dat niet mag. En waar je als inwoners niets te vertellen hebt. Omdat wij diep in ons hart wel weten dat de politiek niet voor iedereen zo belangrijk is als voor ons, proberen wij het stemmen zo leuk mogelijk te maken. Daarom komt burgemeester Haverkamp op ieder stembureau langs met een traktatie voor u als stemgerechtigde.

En als de bureaus dan om 21:00 uur sluiten breekt het spannendste deel van die dag aan: het tellen van de stemmen. In welk dorp is de opkomst het hoogst? Welke partij is populair en vooral, wie zullen de komende vier jaar namens u allen met elkaar aan tafel zitten om besluiten te nemen over alles waar ook u mee te maken heeft? En hoe gaan de partijen om met winst of verlies? Allemaal vragen die live worden beantwoord tijdens de Verkiezingsuitslagenavond die we op 21 maart vanaf 21:00 uur houden in het gemeentehuis. Een evenement dat u vast niet wil missen. Bij deze nodigen we u hiervoor van harte uit. Kom, leef mee en geniet!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-