Coronavirus

Column: Feestgedruis

Publicatiedatum: 
13 feb 2018
Als u dit leest is de kans groot dat u met een lichtelijke kater ligt uit te buiken op de bank. Moe en voldaan na Carnaval 2018. We hopen dat u weer heeft genoten. Wij in elk geval wel. We hebben spierpijn in de kaken van het lachen om alle buuts op de gala’s en schorre kelen van het praten boven de muziek uit.

Ook de diverse optochten hebben we met bewondering bekeken. Ongelofelijk, wat een vakmanschap en vernuft reed er door de straten. Om wagens van dergelijk kaliber te maken, moet je wel wat kunnen. De carnavalsoptocht in Geesteren was vooral voor ons als college onvergetelijk, omdat we daar voor de verandering eens een keer niet langs de kant stonden, maar meededen. En hoe! Vooraan lopen in de stoet is nogal wat, vooral als je dat doet in opdracht van de gemeenteraad. Leve het dualisme. Dat we de spreuk op het door hen vervaardigde spandoek enigszins hebben aangepast, zullen ze vast wel door de vingers hebben gezien.

Onze collegevergadering werd vorige week uitstekend voorgezeten door prins Arjan uit Albergen. Hij bleek een serieuze prins met een strakke hofhouding. Nee, tijdens dit carnavalscollege werden er geen grappen en grollen gemaakt, maar spijkers met koppen geslagen. Een hele waslijst aan agendapunten hadden ze. Waarvan het idee om een Carnavals Businessclub op te zetten serieus onderzocht gaat worden door Prins Arjan en carnavalswethouder de Witte. We zijn benieuwd of we volgend jaar op de VIP kunnen zitten tijdens de optochten.

Aan alles komt een einde en dat geldt ook voor Carnaval. Dus vegen we de schmink weer van onze gezichten, brengen onze carnavalspakken naar de stomerij en sluiten woensdag af met het traditionele askruisje en het bok verbranden. Ook zo’n traditie die aan buitenstaanders bijna niet uit te leggen is. Want Carnaval, dat moet je begrijpen. De bijzondere gebruiken, de saamhorigheid in de carnavalsverenigingen, de grappen en grollen die er over je gemaakt worden met een lach incasseren en stiekem alvast nadenken over hoe je volgend jaar revanche kan nemen. Carnaval 2018, wat was je weer mooi. Alaaf!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-