Coronavirus

Column: Feestelijk

Publicatiedatum: 
6 apr 2021

Opnieuw een maart en aprilmaand waarin we voornamelijk thuiswerken en onze verjaardagen niet of nauwelijks vieren. Dat is voor het grootste deel van ons college niet zo erg, maar voor onze Abraham is het wel jammer dat het behalen van deze enorme mijlpaal stilletjes aan hem voorbij gaat. Jammer voor onszelf ook. Want hoe leuk zou het zijn als hij op zijn verjaardag nietsvermoedend de collegekamer binnen zou stappen en daar naar Twents gebruik 4 zwijgende Sara’s vond. En dat hij niet te vergeten, op het Raadhuisplein een mooie Abraham met een nog mooiere tekst erbij zag staan. Maar we houden de moed erin, want ooit komen er betere tijden en zal die Abraham heus nog wel eens ergens verschijnen.

Vorig jaar rond deze tijd maakten wij ons op voor de landelijke aftrap van 75 Jaar Vrijheid die in onze gemeente gehouden zou worden. Een bijzonder spektakel, met gasten van heinde en verre en lunches bij mensen thuis. Ook dr. Schaepman zou worden herdacht, met een mooie toespraak en gesprekken over wat hij heeft betekend voor onze democratie. Toen dat alles vanwege corona werd afgelast, spraken we af om op 5 mei 2021 het herdenkingsjaar dan maar feestelijk af te sluiten.

Inmiddels zijn we een jaar verder en is de situatie rondom het virus nog niet erg veranderd. De maatregelen gelden nog altijd, dus van evenementen is nog steeds geen sprake. Dus wordt op zaterdag 1 mei een digitale bijeenkomst gehouden, met als spreekstalmeester niemand minder dan Bas Westerweel. In de jaren ’80 was hij de presentator van hét hoogtepunt van de week: Avro’s TopPop, dus de Abrahams en Sara’s in onze gemeente zullen hem zeker nog herinneren. Voor dit gebeuren gaat hij in de komende week diverse Tubbergenaren interviewen, dus hou onze website en social media in de gaten, want binnenkort wordt hierover meer bekend.

Met een beetje geluk wappert op die feestelijke dag de nieuwe vlag van Tubbergen op het Raadhuisplein. We waren blij verrast met alle prachtige inzendingen. Ongelofelijk hoeveel creatief talent er in onze gemeente woont. Het was ontzettend moeilijk om daaruit een eerste selectie te maken. Maar het is gelukt. Drie verschillende jury’s hebben in de afgelopen week een top drie samengesteld; de eerste groep bestond uit een aantal raadsleden en kinderburgemeester Mats Nijhuis, de tweede groep werd gevormd door het college en de derde groep door een aantal ambtenaren. Deze drie groepen maakten onafhankelijk van elkaar een keuze. Verrassend genoeg kwamen bij alle groepen dezelfde ontwerpen als beste uit de bus. Deze ontwerpen vindt u volgende week in deze krant en op al onze sociale mediakanalen. We nodigen u uit om de definitieve keuze te maken. Met de publieksuitslag is net als met die van de verkiezingen: de vlag met de meeste stemmen wordt het. Wij vinden het spannend, maar hebben er geen buikpijn van. Want uit de Top 3 kunnen we zelf eigenlijk niet echt een keuze maken, we vinden ze allemaal even mooi. Dus hopen we op uw medewerking!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-