Coronavirus

Column: Einde in zicht

Publicatiedatum: 
27 feb 2018
Er zijn maar weinig banen zo riskant al een politieke carrière. Nog afgezien van het feit dat je bij een misstap aan de publiekelijke schandpaal genageld wordt en per direct kan opstappen, ben je in principe maar maximaal vier jaar verzekerd van een baan. Want na de verkiezingen kan de wereld er opeens heel anders uit zien.

In die werkelijkheid leven we op dit moment. Vier jaar lang zijn we druk bezig geweest met het wel en wee in Tubbergen. We maakten plannen, namen besluiten en vierden successen, die we veelal samen met u behaalden. Een mooie periode waarin we genoten van ons werk en van elkaar. Want naast serieuze debatten, hebben we ook veel lol gehad. Niet zelden daverden de lachsalvo’s tijdens de collegevergaderingen door onze gezamenlijke werkkamer.

Ook hebben we dingen gedaan die we van tevoren nooit voor mogelijk hadden gehouden. Zoals gekleed in lange leren jassen op de solex op bezoek gaan bij de Commissaris van de Koning in het Provinciehuis in Zwolle. Of om 6 uur ’s ochtends eieren met spek bakken op kampeerfeesten. Als Jozef, Maria en de drie wijzen optreden tijdens het Kerstdorp in Manderveen en meelopen in de carnavalsoptocht in Geesteren. Ja, zo leuk kan de politiek ook zijn.

De verkiezingsposters die langzaam maar zeker overal verschijnen, geven aan dat de huidige coalitieperiode nu toch echt op het einde loopt. Op de Facebookpagina van de gemeente Tubbergen worden filmpjes geplaatst waarin Tubbergernaren andere Tubbergernaren oproepen om hun stem niet verloren te laten gaan. Afgelopen donderdag stond er een piepkleine caravan van de Verkiezingskaravaan van RTV Oost op het Raadhuisplein en komende week wordt er gestart met de eerste lijsttrekkersdebatten.

En wij? Wij werken gewoon nog even door. Want of we nu straks verder gaan of een andere weg inslaan, we willen de losse eindjes zoveel mogelijk afhechten. En daarna gaan we op 21 maart vrolijk naar de stembus, u toch ook?

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-