Coronavirus

Column: Een tien met een griffel

Publicatiedatum: 
30 jan 2018
In de gemeente Tubbergen hebben we wel wat met cijfers. Kijken we alleen al naar het nieuws van de afgelopen paar weken, dan scoren we hartstikke goed. Neem bijvoorbeeld ons eigen Tubbergse Dakarteam, bestaande uit Gert Huzink, Rob Buursen en Martin Roesink. Zij eindigden op een zevende plaats en waren daarmee eerste van de Nederlanders. Een niet geringe prestatie, gezien de toestand van de wegen waarover de race werd gereden. Wegen die wat ons betreft niet hoger scoren dan een twee of hooguit een drie. Nee, dat doen wij hen niet na!

Een eerste plaats was er ook voor Vasse, die de prijs Kern met Pit gewonnen heeft. De Kern met Pit trofee wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste buurtproject in elke provincie. Vasse won met de bouw van een mozaïekbank, een initiatief waardoor het noaberschap in de kern is vergroot en versterkt. Alleen de bank op zich is al een tien met een griffel waard, prachtig en kleurrijk. Een echte aanwinst voor het dorp.

En we gaan nog even door, want in het Friese Drachten behaalde springruiter Ben Schröder een eerste plaats en won daarmee de Grote Prijs van het bekende CSI3 Indoorspektakel. Een huzarenstuk, want het parcours was lastig en er haalden slechts acht combinaties de barrage. Dus zijn we trots op Ben, die met zijn eerste plaats ook Tubbergen als hippische gemeente weer even goed op de kaart heeft gezet.

Een heel andere combinatie van cijfers en sportiviteit vormen de bewoners van de Vlamoven in Albergen. Door een fout van onze kant, want eerlijk is eerlijk, ook als gemeente maken we weleens fouten, klopte de nummering in deze nieuwbouwwijk niet helemaal. Dat leverde één van de bewoners huisnummer 21a op. Omdat zijn buren begrepen dat hij niet zo gelukkig was met een a-nummer, wilden zij wel meewerken aan een oplossing. Dat betekende in de praktijk dat vijf andere bewoners ook een nieuw huisnummer kregen. Het lijkt misschien een kleinigheid, maar een ander huisnummer is wat administratieve rompslomp betreft bijna vergelijkbaar met een verhuizing. Daarom verdienen zij wat ons betreft naast hun nieuwe huisnummer een hele dikke pluim voor  noaberschap. Kent u ook iemand die volgens u een tien met een griffel verdient? Wij horen het graag!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-