Coronavirus

Column: Doorzetters met dromen

Publicatiedatum: 
27 jun 2017
Wij zijn de laatsten die willen discrimineren. Maar hoe je het ook went of keert, mensen met een arbeidsbeperking moeten nu eenmaal harder werken om hetzelfde te bereiken dan een ‘gezonde’ medewerker. Juist die beperking maakt van hen vaak echte doorzetters.

‘Doorzetters met dromen’ (www.doorzettersmetdromen.nl) is de naam van een project van Werkplein Twente, waarmee zij ondernemers en mensen met een arbeidsbeperking aan elkaar proberen te koppelen. Op hun website staat een aantal filmpjes van die doorzetters met dromen. Eén daarvan is Remon Tijink die ondanks zijn visuele beperking een autobedrijf runt in Reutum.

Dat deze ondernemer een doorzetter is, hebben wij vorige week mogen ervaren tijdens ons bedrijfsbezoek aan zijn bedrijf. Zittend op een picknickbank in het midden van zijn showroom tussen de glanzende auto’s, spraken wij met hem over zaken als handel, invoerrechten en private-lease. Eén van die auto’s, een snelle BMW 6-serie, is in bezit geweest van niemand minder dan Peter Rens de Vries. Ook innovatie kwam aan bod. Zo werkt Remon met de eerste machine die alle oliehoudende onderdelen van de auto zuivert van vervuiling en  direct weer aanvult met de juiste olieverhouding.

Uiteraard ging het gesprek ook over de visuele beperking van Remon. Hij vertelde dat hij daardoor zelf geen auto kan rijden en in die zin ook niet echt iets met auto’s heeft. Maar dat hij houdt van zijn vak en niets liever doet dan klanten blij maken met een perfecte auto. Omdat hij weet hoe moeilijk het kan zijn om als arbeidsbeperkte aan de bak te komen, nam hij iemand in dienst met een beperking aan één hand. Ook zo’n doorzetter, die met haar  beperking nog harder werkt dan menig ander met twee rechterhanden. Als college zijn we trots op dit soort ondernemers, want zij maken de wereld een stukje beter.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-