Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Weer naar school

Publicatiedatum: 
7 sep 2016

Weer naar school

De scholen zijn weer begonnen en dat is wel even wennen. Nu zijn wij natuurlijk altijd al ‘heren in het verkeer’, maar met al die brugpiepers met splinternieuwe volle tassen op de weg, is het dubbel uitkijken geblazen en niet alleen voor ons…

Wat we het meest zullen missen zijn de Pokémon-jagers. Want met een Pokémon op de stoep van het gemeentehuis, konden we dagelijks rekenen op veel jeugdige bezoekers, die zelfs onze burgemeester vroegen of hij misschien een Pokémon los wilde laten. Ze kwamen dan wel niet binnen, maar voor de langsfietsende of –wandelende toerist, leek ons gemeentehuis dé place to be voor jong Tubbergen en dat wil je natuurlijk altijd graag als gemeente. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Dat geldt ook voor de TOF-scholen, die een behoorlijke verjongingskuur hebben ondergaan. Na een roerend afscheid van een aantal zeer gewaardeerde leerkrachten die zich jarenlang hebben ingezet voor vele generaties Tubbigse scholieren, zijn er een aantal jonge leerkrachten van start gegaan. Mooi, al die nieuwe gezichten die een frisse wind met zich meebrengen. Op de Mariaschool in Reutum gaan ze toekomstgericht bezig met de Zikke-methode, waarbij kinderen door middel van allerlei aktiviteiten kennismaken met de maatschappij.

Voor het geval de nieuwe meesters en juffen bij het zien van diverse blauwe duimen denken dat de gemiddelde ouder hier de roede niet spaart, kunnen we hen geruststellen. Tijdens de ‘houtdorpen’ die in praktisch elke kern worden georganiseerd, wordt de plank wel eens een keertje misgeslagen. Of dat in het gemeentehuis ook gebeurt? We gaan voor kwaliteit, maar ook voor ons geldt; waar gehakt wordt, vallen spaanders.

Doar kriej proat van
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-