Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Vasten

Publicatiedatum: 
2 mrt 2017

En daar zitten we dan met onze vergaderagenda’s voor ons. De dag tussen Rosenmontag en  Aswoensdag. Het einde van het feest der zotten. Zo’n tussendag, waarop je nog duf bent van het carnavalsgedruis, maar toch gewoon weer aan het werk moet. De dag voordat de vasten gaan beginnen. Veertig dagen lang geen snoep, geen alcohol en geen andere uitspattingen.

Even overwegen we om daar dit jaar maar eens serieus aan mee te gaan doen. Niet vanwege de religieuze betekenis, maar vooral vanuit gezondheidsoverwegingen. Want met 40 dagen vasten, moeten je winterkilo’s toch als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar dan realiseren we ons alweer snel dat er in de komende 40 dagen zoveel verjaardagen, jubilea en andere feestjes in het verschiet liggen, dat het eigenlijk geen doen is. Dus besluiten we om dan maar op andere manieren iets aan onze gezondheid te gaan doen.

Dat was vroeger wel anders, beseffen we. Toen gaven onze moeders ons geen kans om het vasten te ontduiken. Alle snoep dat we in die 40 dagen kregen ging in een trommeltje en wanneer je er heel stiekem iets van proefde, dan voelde je je diep in je hart toch wel een beetje schuldig.

Vanavond word overal de bok verbrand. Als daarna het carnavalspuin opgeruimd wordt en we op Aswoensdag de sleutel van Tubbergen terug hebben gekregen van Sleutelprins Marco I en zijn gevolg (dat volgens de traditie gepaard gaat met zoute haring en uitjes), gaan we er weer met frisse moed tegenaan.

Over opruimen gesproken, daarbij spelen de jongens van Soweco een belangrijke rol. Dankzij hen zien de straten en groenstroken van onze gemeente eruit om door een ringetje te halen. Niet alleen daarom hebben we ons contract met deze club weer verlengd. Het belangrijkste van Soweco is dat zij een werkomgeving weten de creëren waarin al hun medewerkers zich happy voelen en ieder op zijn of haar eigen wijze mee kan doen met de maatschappij.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-