Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Van rol verwisselen

Publicatiedatum: 
13 okt 2016

De leukste dag van de week? Voor een grote groep Tubbergse mannen is dat de zaterdag. En de mooiste locatie? Dat zijn de nieuwbouwterreinen in de verscheidene kernen van onze prachtige gemeente. Neem nou plan Hutten in Geesteren of de Steenbrei in Vasse. Op zaterdag is het daar gezelligheid troef en rijden de busjes met handige doe-het-zelvers af en aan. Tot een uur of vier wordt er hard geklust, daarna is het tijd voor gezelligheid. Zeker als de vlag op het hoogste punt wappert en het pannenbier is voor de bouwers.

Zelf bouwen is geen nieuwe trend, maar een echte traditie in Tubbergen. Samen met kameraden klussen aan het huis van je dromen is niet alleen voordelig, maar vooral ook een sociaal gebeuren. Tijdens het werk, maar vooral na afloop worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld en plannen gemaakt voor de carnaval en andere festiviteiten.

Mijn Dorp 2030 is samen bouwen in het groot. Niet alleen met je eigen kameraden, maar in een veel grotere groep van jong en oud, laag en hoogopgeleid, arm en rijk voorsorteren op de toekomst. Want hoe ziet jouw dorp er in 2030 uit?

Als burgemeester en wethouders weten we dat we twee linkerhanden hebben, dus verwacht van ons niet dat we het dak kunnen maken. Maar we zijn zeker bereid om stenen te sjouwen en pannen aan te geven. Het gaat ons vooral om de ontmoeting, het met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst. Dus een pannenbierfeest bij het bereiken van het hoogste punt past ons goed. Toegegeven, van rol verwisselen is niet altijd even gemakkelijk, maar we proberen het wel. Iedereen vanuit zijn eigen kwaliteit. Samen met jullie!

Doar kriej proat van
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-