Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Toekomst

Publicatiedatum: 
16 feb 2017

Na jaren van kwakkelweer, hebben we eindelijk weer eens een echte winter. Vorst, een vlokje sneeuw en ijskoude wind. Gladheid, Code rood, code geel. Voor TVC betekent dat: STEVOgevaar. Behalve de derby TVC-Geesteren, wordt komend weekend ook die van Fleringen-Manderveen gehouden. Het zou kunnen dat ze vanwege het winterweer niet doorgaan, maar misschien ook wel. Aan de inzet van onze buitendienstmedewerkers zal het in elk geval niet liggen. Zij zijn in deze periode regelmatig bij nacht en ontij in de weer om zout te strooien en sneeuw te ruimen. Het resultaat mag er zijn: de wegen zijn schoon en de weilanden wit. Oftewel: we hebben wel de lusten van de winter, maar niet de lasten. Daarvoor onze complimenten!

Als over een paar weken weer lente komt, maken de zoutstrooiers plaats voor de veegwagens. En dat is mooi, want we hebben een nieuwe. Een spierwitte, voorzien van toepasselijke spreuken. De mooiste daarvan in het Twents: ‘Met Met deze huulbessem op pad, kriegt wie de stroat wier glad’.

De straten, die vegen wij als gemeente dus zelf. Maar het groenonderhoud, daar valt aan te tornen. Als u wilt, kunt u dat van ons overnemen en er op die manier samen met uw buurtgenoten zorgen dat uw wijk eruit ziet als door een ringetje te halen.

De informatie hierover staat in de themakrant Mijn Dorp 2030, die vorige week bij u op de mat is gevallen. Ook kon u hierin lezen dat wij als gemeente u uitdagen om zelf het heft in handen te nemen voor wat betreft de toekomst van uw dorp. Samen nadenken over die toekomst. Wat is belangrijk en hoe zorgen we er samen voor dat uw dorp ook in 2030 leefbaar is voor jong en oud? In ieder dorp zijn er inmiddels één of meerdere werkgroepen aan de slag gegaan. Doet u ook mee? We nodigen u daarvoor van harte uit. Want de toekomst is voor ons allemaal!