Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Toekomst

Publicatiedatum: 
7 mrt 2017
De regering beslist over zaken zoals onderwijs, zorg, arbeidsmarkt, huisvesting, landbouw, milieu en ga zo maar door. Allemaal zaken waarmee u in uw dagelijkse leven te maken heeft. Dan is het wel zo fijn als één van die regerende partijen een partij is waarin u vertrouwen heeft.

Uit onderzoek blijkt dat veel stemgerechtigden geen stem uitbrengen bij de verkiezingen omdat zij denken dat hun stem onvoldoende gehoord wordt, of dat hun stem toch niet het verschil maakt. Toch is stemmen de enige manier waarop u als burger landelijk politieke besluiten kunt beïnvloeden. Sterker nog, uw stem kan nét die ene stem zijn die maakt dat de partij van uw keuze wint. Met die partij in de regering worden de dingen geregeld zoals u ze graag geregeld wilt zien. Om de partij van uw voorkeur in de regering te krijgen, is het dus belangrijk dat u uw stem niet verloren laat gaan.

Gelukkig hebben we naast de landelijke-, ook te maken met de provinciale en de gemeentelijke politiek. Natuurlijk raken de landelijke effecten ook ons, maar in onze eigen gemeente proberen we het toch zoveel mogelijk te doen op onze eigen manier. Die manier is samenwerken met jullie als inwoners.

We zijn inmiddels al een tijdje bezig met onze dorpen in 2030. Een uitdaging waarin we anders om willen gaan met zeggenschap en verantwoordelijkheid en waarin we continue bezig zijn met het bouwen aan nieuwe coalities tussen u als inwoner, ondernemer en ons als overheid. Een spannende verandering waarin we samen in vertrouwen keuzes durven te maken om zo een goede agenda op te stellen voor de toekomst. Zoals we konden lezen in de themakrant Mijn Dorp 2030 is er in alle dorpen een beweging op gang gekomen van enthousiaste inwoners die aan de slag gaan. Daar zijn we erg blij mee en trots op!

Normaal gesproken gebruiken we deze column niet om onze lezers aan te zetten tot actie, maar vandaag maken we een uitzondering: laat jouw stem niet verloren gaan! Stem mee op 15 maart en sluit je aan bij Mijn Dorp 2030. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst!

Laat uw stem dus niet verloren gaan en ga op 15 maart naar de stembus. Want elke stem telt, ook die van u!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-