Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Ra, ra wie wordt de prins

Publicatiedatum: 
18 nov 2016

Wat van ver komt is toch dichtbij. De lucht is voor ons beiden niet altijd even blauw. Wat bie de een vast zit, löp bie de ander. Wordt het trots of treurnis voor de vakbroeders? Oaver twee boerenméks  kö’j nich praoten. Wat recht is, is niet krom en ze zetten allebei de lijntjes uit.

Wie denkt dat wij nu opeens wartaal spreken heeft het mis. Dit is slechts een handgreep uit alle cryptische omschrijvingen die we hebben gevonden op de websites van de carnavalsverenigingen in Tubbergen. Een mooie en volgens ons ook typisch Tubbergse traditie: inwoners te laten raden wie de nieuwe prins, adjudant en gevolg worden. Een mooie manier om het hele dorp er optimaal bij te betrekken.

Eigenlijk hadden wij dat ook moeten doen bij de bekendmaking van onze nieuwe burgemeester, maar daarvoor is het nu helaas te laat. Daarom laten wij u raden naar een andere zeer geëerde gast die wij één dezer dagen in Tubbergen zullen verwelkomen en graag in zijn waarde willen laten. Onze cryptisch omschrijving, waarvan we de eerste ongevraagd van CV Dubbelkiekers uit Harbrinkhoek/Mariaparochie overnemen, luidt als volgt:

  1. Wat van ver komt is toch dichtbij. 
  2. We halen hem graag in.
  3. We delen hem graag uit aan iedereen die zit te zeiken over zijn kleur.

 De uitslag vindt u volgende week in deze column!

Doar kriej proat van
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-