Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Prinsjesdag in het maïsdoolhof

Publicatiedatum: 
22 sep 2016

Prinsjesdag in het maïsdoolhof

Niemand is jarig en toch is het feest! Dat is Prinsjesdag. Een jaarlijkse traditie waarbij we ons vooral vergapen aan de leuke hoedjes en natuurlijk aan koningin Maxima die we stiekem veel leuker vinden dan onze koning.

Als college krijgen wij vaak de vraag of Prinsjesdag wij ook worden uitgenodigd om in Den Haag aanwezig te zijn. Helaas niet. Kregen we maar een uitnodiging, dan zouden we direct richting Den Haag vertrekken, als het moest zelfs met hoed. Maar helaas, dat zit er voor ons als plattelandswethouders en burgemeester niet in. Voor de inhoud is dat trouwens ook niet nodig.

Onze koning spreekt de troonrede uit en de regering maakt met de rijksbegroting bekend wat het regeringsbeleid voor het komend jaar is. Het is allemaal op TV te volgen.

Wel eens verdiept in de rijksbegroting? Voor een leek is het al snel een doolhof van cijfers. Moeilijk door te komen. Wil je toch een doolhof als uitdaging? Ga dan naar Fleringen en geniet van het Groot Twentsch Maïsdoolhof. Je krijgt er geen spijt van. En het is goed voor lijf en geest. Je kunt er nog tot 10 oktober terecht. Daarna wordt de maïs gehakseld. Dat is voor veel boeren en medewerkers van loonbedrijven veel meer een feest dan Prinsjesdag.

Doar kriej proat van
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-