Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Olympische Spelen

Publicatiedatum: 
1 sep 2016

Olympische Spelen

Heel langzaam loopt de zomer op zijn einde. Het weer was niet altijd even geweldig, maar dat was geen enkel probleem met zoveel fantastische sport op de tv. Wat hebben we genoten, vooral van ‘onze’ Martine Smeets, die samen met haar team super presteerde tijdens de Olympische Spelen. Zeker tijdens de zinderende halve finale tegen Brazilië. Daarvan was half Geesteren getuige in café Steggink, dat speciaal voor de Spelen was omgedoopt tot het Martine Smeets Olympisch Fanhouse. Een leuk initiatief, waarbij sport, saamhorigheid en gezelligheid op een mooie manier werden gecombineerd en dat ook nog eens zonder geluidsoverlast of andere ongeregeldheden.
Helaas kwam onze sportheld Gerco Schroder niet aan bod in Rio. Echt een gemiste kans. Wij zijn ervan overtuigd dat Gerco zeker gezorgd zou hebben voor een podiumplek. Wij hebben de ringenfinale wél bereikt, al waren het geen Olympische.
Tijdens het altijd weer even spetterende paardensportspektakel Schröder Masterclass won onze Tom de eerste prijs bij het ringsteken. In het Schröder Holland House op het Raadhuisplein is hij gehuldigd en beloonde zichzelf vervolgens met een biertje. Dát is de goede volgorde.
Behalve in Rio, was het in de afgelopen weken ook allemaal sport wat de klok sloeg in Tubbergen. Het EK klootschieten in Reutum met plaatselijke toppers als Rob Scholten en Silke Tulk, Stevo is gastheer voor de Champions League wedstrijden van de FC Twente dames. Verder werd er gewandeld en gefietst door honderden toeristen die de weg naar Tubbig wisten te vinden. En last but not least werd Manderveen 2 kampioen in de zevende klasse.
De zomer is straks voorbij, maar we sporten gewoon door en gaan er de komende maanden met ons allen weer sportief tegenaan.
 

Doar kriej proat van
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-