Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Nieuw begin

Publicatiedatum: 
17 jan 2017

Nieuw jaar, nieuwe burgemeester, nieuw begin. Hoewel we als college beurtelings hebben doorgewerkt in de kerstvakantie, waren de laatste week van het oude- en de eerste week van het nieuwe jaar toch wat rustiger dan anders. Op 9 januari begonnen we weer met frisse moed.  Aan het einde van die eerste werkdag werd tijdens een bijzondere raadsvergadering onze Wilmien officieel geïnstalleerd. En daarmee zijn we als college weer compleet.

Direct de volgende ochtend hadden we onze wekelijkse collegevergadering, voor het eerst met een nieuwe voorzitter. Het eerste half uur was het voor iedereen een beetje wennen, maar daarna liep het eigenlijk als vanzelf. De heerlijke bonbons die Wilmien ter ere van deze eerste vergadering had meegenomen, hielpen daar natuurlijk ook bij.

Eén van de laatste agendapunten in de rondvraag was het overleg over ons portret bij deze column. Hoofden te groot, oren te breed, de lach te groot of te klein. Het had nogal wat voeten in aarde, totdat we ons realiseerden dat een cartoon nu eenmaal niet voor niets een cartoon is. Dus waren we na de laatste aanpassing allemaal tevreden. Waarom nu een cartoon en geen foto, zult u denken. Gek genoeg weten we eigenlijk zelf ook niet meer waarom we daartoe ooit besloten hebben, maar leuk is het wel.

De rest van de week vloog voorbij. Zo bezochten we onder andere de nieuwjaarsbijeenkomst van BGT. Altijd leuk om even bij te praten met onze ondernemers. Ook was Wilmien van de partij op de bijeenkomst met alle overkoepelende carnavalsverenigingen waar afspraken zijn gemaakt over de veiligheid. En natuurlijk hadden we weer allerlei overleggen met medewerkers en inwoners over zaken die er toe doen in ons mooie Tubbergen.  2017, we hebben er zin in!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-