Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Keuzestress

Publicatiedatum: 
8 dec 2016

De donkerste, maar ook de gezelligste maand van het jaar is aangebroken. Na Sinterklaas, is het ruim baan voor kerst in allerlei vormen en maten, waarvan de kerstmarkt toch het meest populair lijkt. En dat is geen wonder. Want met kraampjes vol kerstaccessoires, oliebollen en glühwein is er voor iedereen wel wat te beleven. En zeg nou niet dat mannen vooral meegaan om de alcoholische versnaperingen, want dat is al lang niet meer zo. Althans, dat geldt voor ons als college, maar wij vinden het dan wel weer moeilijk om te besluiten naar welke kerstmarkt we dan zullen gaan.

Die in Duitsland vallen al af, want de beveiliging van den immer gemütlichen Weinachtsmarken daar, worden allang niet meer alleen verzorgd door kerstengeltjes. Die in Deventer en Kampen moeten ook heel mooi zijn, maar dat is weer zover rijden en daar lopen weer te weinig bekenden rond, dus dat is ook niks.

Het wordt dus Tubbergen, maar naar welke dan te gaan? We hebben negen kernen die allemaal spetterende kerstevenementen neerzetten, maar negenmaal kerstmarkt is ook weer een beetje teveel van het goede. Dat geldt overigens ook voor al die andere feesten die we in Tubbergen houden, want feesten kunnen we met ons allen.

Daarom hebben we besloten om voor evenementen als kerstmarkten, carnavalsoptochten en dat soort zaken een schema op te stellen, zodat onze  keuzestress flink gereduceerd wordt én we bij toerbeurt in alle kernen aanschuiven.

Het kers(t)verse schema vertelt ons dat we dit jaar aanwezig zijn op de kerstfair in Reutum, op 11 december, dat is aanstaande zondag. Daar assisteren we tussen 14.00 en 16.00 uur bij de trekzaagwedstrijd en bij de Kop van Jut. Voor alle duidelijkheid: daar assisteren we, we fungeren niet als die bekende kop…

Om 16.00 uur sluiten we af met een nieuwjaarsspeech van onze Mervyn. We weten het, een beetje vroeg, maar dat kan niet anders, aangezien hij ons op 19 december gaat verlaten. En daarna brengen we samen met iedereen die daar komt een toast uit op het leven in Tubbergen.

Cartoon
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-