Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: #ikkijknietweg

Publicatiedatum: 
24 nov 2016
Wiedewiedewiet, de uitslag van onze cryptische omschrijving was natuurlijk niemand minder dan Zwarte Piet. Zaterdag weer in ons land aangekomen en gelukkig als vanouds nog steeds grotendeels zwart van al dat schoorsteenroet. Niet alleen Piet begon vorig weekend te strooien, ook wij als gemeente strooiden er weer lustig op los. Niet met zoet, maar met zout, want het leek even alsof de winter al was ingetreden. Voordat er een serieuze ijslaag ontstond, begon het helaas alweer te dooien, dus moeten we het de komende tijd doen met strooigoed zoals suikergoed en marsepein.

Wat dat betreft staan ons een paar mooie weken te wachten, van nu tot het einde van december. Pakjesavond, de kerstdagen, Oud en Nieuw. Kinderen die hun schoen mogen zetten, zo langzamerhand gaan twijfelen of de goede Sint wel bestaat, die voor het eerst lootjes trekken en leren gedichten te maken. Kinderen die plezier hebben in het leven en zich verheugen op de kerstvakantie, waarin ze leuke dingen gaan doen met hun ouders, broertjes en zusjes. Voor veel kinderen is het leuk om kind te zijn, maar dat geldt helaas niet voor hen allemaal.

Neem bijvoorbeeld kinderen die geboren zijn in een oorlogsgebied, zij kennen vooral angst en verdriet. Helaas leven er ook nog altijd teveel kinderen in ons eigen land in een soort van oorlogssituatie. Voor hen moeten we soms in plaats van Sinterklaas de Raad van de Kinderbescherming inroepen en dat is erg. Voor deze kinderen wordt de Week tegen Kindermishandeling georganiseerd, met als doel omstanders wakker te houden en bij een vermoeden van kindermishandeling contact op te nemen met Veilig Thuis. Jammer dat zoiets in ons land nodig is, maar mooi dat het kan. #ikkijknietweg

Cartoon
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-